Papa Francisc găzduiește comedianți la Vatican pentru a sărbători importanța umorului

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Înainte de a zbura spre regiunea sudică Puglia din Italia pentru a se întâlni cu liderii mondiali la summitul Grupului celor Șapte, Papa Francisc a avut o audiență cu totul diferită la Vatican, vineri, pentru a celebra importanța umorului.

Pontiful a primit peste 100 de comedianți din 15 națiuni, inclusiv celebrități americane precum Whoopi Goldberg, Jimmy Fallon, Chris Rock, Stephen Colbert și Conan O’Brien, scrie Associated Press.

„În mijlocul atâtor știri sumbre, cufundați cum suntem în multe urgențe sociale și chiar personale, aveți puterea de a răspândi pace și zâmbete”, le-a spus Francisc comedianților.

„Voi uniți oamenii, pentru că râsul este contagios”, a continuat el, glumind: „Vă rog să vă rugați pentru mine: pentru, nu împotriva!”

Discursul Papei Francisc

Francisc a subliniat că în creație, „înțelepciunea divină a practicat arta voastră în beneficiul nimănui altuia decât al lui Dumnezeu însuși, primul spectator din istorie”, cu Dumnezeu bucurându-se de lucrările pe care le-a făcut.

„Amintiți-vă acest lucru”, a adăugat el. „Când reușiți să aduceți zâmbete inteligente pe buzele chiar și ale unui singur spectator, îl faceți și pe Dumnezeu să zâmbească.”

Francisc a spus, de asemenea, că este în regulă să „râdem de Dumnezeu” în același mod în care „ne jucăm și glumim cu oamenii pe care îi iubim”.

Întâlniri Individuale cu Comedianții

După ce și-a ținut discursul, Francisc i-a salutat pe toți comedianții individual, împărtășind râsete și glume cu unii dintre ei.

„A fost minunat, a fost foarte rapid și cu adevărat iubitor și m-a făcut fericită”, a spus Goldberg după întâlnire.

O’Brien a menționat că papa „a vorbit în italiană, așa că nu sunt sigur ce a spus exact”.

„Să fiu în acea cameră și să fiu cu toți colegii mei comedianți, unii dintre ei fiind prieteni buni de mulți ani, în acel mediu, a fost destul de ciudat”, a adăugat gazda TV. „Toți ne gândeam, cum s-a întâmplat asta? De ce suntem aici și când ne vor da afară?”

Colbert a admis că italiana lui „este foarte slabă, aș vrea să o vorbesc mai bine”. Dar a reușit să-i amintească papei că a făcut audiobook-ul pentru memoriile sale.

„A fost minunat, nu mă va uita niciodată”, a glumit el.

Această întâlnire inedită cu comedianții a adus o notă de veselie la Vatican, subliniind rolul important al umorului în viețile noastre și capacitatea sa de a aduce oamenii împreună.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel