Papa Francisc: ”Este o tragedie...care merge împotriva familiilor noastre”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social

Papa Francisc a deplâns scăderea ratei natalităţii în Italia, avertizând că acest declin reprezintă un pericol pentru viitorul ţării

”Iarna demografică”

"Se pare că mulţi oameni şi-au pierdut dorinţa de a avea copii. Multe cupluri preferă să rămână fără copii sau să aibă doar un copil... Este o tragedie... care merge împotriva familiilor noastre, împotriva ţării noastre şi a viitorului nostru", a spus Papa.

"Iarna demografică reprezintă o preocupare reală, cel puţin aici în Italia", a spus Papa, în alocuţiunea sa săptămânală de la bazilica Sf. Petru.

Anul trecut, în Italia naşterile au ajuns la cel mai scăzut nivel de la unificarea ţării, în 1861, a atenţionat luna aceasta biroul naţional italian de statistică. Este vorba de al 12-lea an consecutiv de scădere.

"Pentru a menţine armonia în familie, trebuie să lupţi împotriva dictaturii sinelui"

Papa Francisc a sfătuit duminică să ne ascultăm unii pe alţii în familie pentru a face faţă conflictelor şi dificultăţilor, în loc să ne izolăm cu telefoanele mobile. "Pentru a menţine armonia în familie, trebuie să lupţi împotriva dictaturii sinelui", i-a sfătuit Papa Francisc pe credincioși.

Citește și: Mario Draghi ar putea arunca Italia în imponderabilitate: se gândește să candideze. Berlusconi stă la pândă

Este periculos când, în loc să ne ascultăm unii pe alţii, ne învinovăţim unii pe alţii pentru greşelile noastre; când, în loc să vorbim, ne izolăm cu telefoanele mobile; când ne învinovăţim unii pe alţii, repetând mereu aceleaşi fraze, punând în scenă o piesă de teatru în care toată lumea vrea să aibă dreptate, iar la final este o tăcere rece", a spus el.

În mesajul său Angelus, în ziua în care catolicii celebrează Sărbătoarea Sfintei Familii, după Crăciun, papa a abordat tema problemelor familiale şi a spus că este o provocare zilnică, iar aceasta se câştigă cu atitudinea corectă, cu mici atenţii, cu gesturi simple, având grijă de detaliile relaţiilor noastre.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel