Papa Francisc deplânge dezastrele climatice cu care ne confruntăm

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Suveranul Pontif
Suveranul Pontif

Suveranul pontif este îngrijorat de efectele încălzirii globale resimțite tot mai puternic în ultima perioadă.

După incendiile devastatoare din mai multe zone din sudul Europei şi furtunile violente din nordul Italiei, papa Francisc a declarat vineri că evenimentele meteorologice au arătat clar că "sunt necesare eforturi curajoase pe termen lung pentru a face faţă provocării schimbărilor climatice", relatează dpa.

Într-o telegramă trimisă preşedintelui Conferinţei Episcopale Italiene, liderul Bisericii Catolice a afirmat că anumiţi paşi sunt necesari pentru a proteja "casa comună" a umanităţii în mod responsabil.

O telegramă similară a fost trimisă, de asemenea, Conferinţei Episcopale Elene.

"Este, de asemenea, speranţa (papei Francisc) că riscurile pentru casa noastră comună, exacerbate de actuala criză climatică, vor stimula toţi oamenii să-şi intensifice eforturile de a avea grijă de darul creaţiei, de dragul generaţiilor viitoare", se arată în cele două telegrame.

Suveranul pontif a menţionat valul de căldură cu care s-au confruntat unele ţări europene în ultimele zile şi săptămâni şi şi-a exprimat profunda îngrijorare în legătură cu ameninţarea la adresa vieţii oamenilor, precum şi pagubele cauzate de incendiile din Grecia şi Italia.

El a spus că se roagă pentru toţi membrii echipelor de salvare şi de urgenţă.

Papa Francisc a afirmat că se roagă, de asemenea, pentru oamenii din nordul Italiei, zonă lovită de furtuni violente în ultimele zile. Grindina uriaşă şi ploile abundente au provocat pagube deosebite.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel