Papa Francisc denunță violențele și masacrele din estul Congo

Autorul articolului: Alexandru Negrici |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Duminică, Papa Francisc a exprimat îngrijorarea sa profundă față de ''luptele și masacrele'' din estul Republicii Democratice Congo (RDC), subliniind că printre victime se află și ''numeroși creștini'', pe care i-a descris ca fiind ''martiri'' ai credinței, conform agenției AFP.

Continuăm să primim vești dureroase despre luptele și masacrele care au loc în regiunea orientală a Republicii Democratice Congo, a afirmat Suveranul Pontif în timpul rugăciunii Angelus, adresându-se credincioșilor adunați în Piața Sfântul Petru din Vatican.

Papa Francisc a făcut un apel urgent către autoritățile naționale și comunitatea internațională să intervină pentru a pune capăt violențelor și a proteja viețile civililor. Fac apel la autoritățile naționale și la comunitățile internaționale să facă tot posibilul pentru încetarea violențelor și protecția vieții civililor, a spus el.

Referindu-se la creștinii uciși în aceste atacuri, Papa i-a numit martiri, subliniind că aceștia și-au pierdut viața din cauza urii împotriva religiei lor. Printre victime se numără numeroși creștini uciși din cauza urii împotriva religiei lor, aceștia sunt martiri. Sacrificiul lor (...) ne învață să dăm mărturie despre Evanghelii cu curaj și coerență, a adăugat Papa Francisc.

Conform autorităților locale și societății civile, aproape 150 de persoane au fost ucise de la începutul lunii iunie în estul RDC, în urma unor atacuri atribuite grupării ADF, afiliată organizației jihadiste Stat Islamic. Printre acestea, se numără și 42 de persoane care au murit în timpul unui masacru comis în noaptea de miercuri spre joi.

Această escaladare a violențelor subliniază necesitatea urgentă de intervenție și sprijin internațional pentru a opri suferințele civililor și a restabili pacea în regiune. Comunitatea internațională este chemată să acționeze cu promptitudine pentru a preveni noi tragedii și a susține eforturile de pace și reconciliere în Republica Democratică Congo.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel