Papa Francisc alimentează noi speculații: S-a rugat la mormântul primului Suveran Pontif care a renunțat la onoarea papală

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Papa Francisc / facebook, Vatican News
Papa Francisc / facebook, Vatican News

Papa Francisc, care este din ce în ce mai restrâns în mobilitate și folosește un scaun cu rotile, a spus mai devreme că nu exclude opțiunea de pensionare

În toiul speculațiilor că ar putea renunța, Papa Francisc s- a rugat duminică la mormântul primului Papă din istoria Bisericii Catolice care a renunțat la onoarea papală

La doar o zi după ce a numit noi cardinali care vor juca un rol în alegerea succesorului său, șeful Bisericii Catolice, în vârstă de 85 de ani, s-a rugat la mormântul Papei Celestin al V-lea din L'Aquila.

Și predecesorul lui Francisc, Benedict al XVI-lea , s-a rugat și el în același loc în regiunea Abruzzo din Italia, cu doar câțiva ani înainte de a renunța la papalitate, în 2013.

Vizita lui Benedict la mormântul lui Celestin al V-lea au fost interpretate de către unii drept un anunț tăcut al abdicării sale.

Papa Francisc, care are o mobilitate din ce în ce mai limitată, folosește un scaun cu rotile și se luptă cu durerile de genunchi, a declarat reporterilor în iulie că nu exclude opțiunea de a se pensiona.

"Nu cred că pot continua să călătoresc în același ritm ca înainte. Trebuie să mă gândesc la vârsta și limitările mele și să încetinesc", a spus el la acea vreme, adăugând că pensionarea este "o opțiune foarte normală".

Papa a sosit la L'Aquila cu elicopterul duminică dimineață, unde și-a început vizita salutând familiile victimelor devastatorului cutremur din 2009, care a ucis peste 300 de persoane.

De asemenea, Francisc, folosind un scaun cu rotile, a vizitat catedrala din L'Aquila, încă închisă din cauza pagubelor cauzate de cutremur.

„Ați suferit mult din cauza cutremurului și, în calitate de oameni, încercați să vă ridicați din nou”, a spus Francisc la o liturghie în fața Bazilicii Santa Maria di Collemaggio, unde se află mormântul lui Celestin al V-lea.

Francisc a călătorit pentru a sărbători Ziua iertării complete, așa-numita Iertare Celestina, care este sărbătorită în mod tradițional de sute de ani și atrage mii de pelerini.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel