Pandemia de COVID-19. Războiul din Ucraina ar putea agrava SITUAȚIA

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social

CNN raportează că OMS este îngrijorată de faptul că luptele din Ucraina ar putea agrava pandemia de Covid-19.

OMS spune că încearcă să limiteze răspândirea virusului, dar că există riscul ca acesta să fie transmis peste cei peste 2 milioane de oameni care au fugit din Ucraina.

O situație îngrijorătoare este și exodul celor peste 2 milioane de persoane care au fugit din țară de teama războiului în zonele învecinate, regiuni care au, de asemenea, rate scăzute de vaccinare.

Cu toate acestea, directorul executiv al programului de urgență medicală al OMS, doctorul Mike Ryan, avertizează cu privire la ideile preconcepute despre refugiați și boli.

„Să fim foarte atenți cu retorica noastră, pentru că se întâmplă întotdeauna că oamenii care fug de ororile războiului vor aduce lucruri cu ei”, spune el.

Cazurile din regiune au scăzut față de săptămâna precedentă, dar există un risc semnificativ de apariție a unor îmbolnăviri mai grave și de decese, din cauza ratei scăzute de vaccinare din Ucraina.

Statisticile World in Data arată că 35% din populația Ucrainei este complet vaccinată împotriva Covid-19. Dintre vecinii săi din vest, unde se îndreaptă mulți refugiați, Moldova are cea mai scăzută rată de vaccinare, cu 29%, în timp ce Ungaria are cea mai mare, cu 66%.

În total, între 3 și 9 martie, au fost înregistrate 791.021 de cazuri noi de COVID-19 și 8.012 decese noi în Ucraina și în țările învecinate, potrivit unui raport de situație al OMS publicat duminică și citat de CNN.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel