Pâine și speranță: The Weeknd donează 2 milioane de dolari pentru Gaza

Autorul articolului: Andreea Deaconescu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursa: captură Youtube The Weeknd
Sursa: captură Youtube The Weeknd

Cântărețul își continuă eforturile umanitare, oferind un sprijin vital populației afectate de conflictul din Gaza.

The Weeknd, sub numele real Abel Tesfaye, își consolidează statutul de ambasador al bunăvoinței Programului Alimentar Mondial (PAM) printr-o nouă donație generoasă de 2 milioane de dolari. Suma va fi utilizată pentru a trimite 18 milioane de pâini familiilor din Fâşia Gaza, regiune grav afectată de insecuritate alimentară, potrivit BFM TV.

Această donație vine ca o completare a eforturilor anterioare ale lui The Weeknd. În decembrie 2023, el a donat 2,5 milioane de dolari, contribuind la furnizarea a 820 de tone de alimente și a patru milioane de mese pentru 173.000 de palestinieni timp de două săptămâni.

Un apel la implicare și o luptă împotriva foametei

Pe lângă donațiile substanțiale, The Weeknd a mobilizat și fanii săi pentru a sprijini populația din Gaza. De asemenea, el a susținut o organizație de caritate din Los Angeles dedicată elevilor fără adăpost.

Acțiunile artistului sunt cu atât mai semnificative cu cât contextul din Fâşia Gaza rămâne unul extrem de dificil. Războiul dintre Israel și Hamas continuă să provoace pagube semnificative, iar Ministerul Sănătății din Gaza a anunțat recent un număr tragic de 34.535 de morți de la declanșarea conflictului, în octombrie 2023.

Foametea este o problemă majoră în regiune, cu un copil din șase sub doi ani suferind de malnutriție, conform organizației Action Against Hunger.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel