Pâine de casă: Rețeta genială

Ema Apostu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Dacă vrei să faci pâine în casă, ai aici rețeta. Iată cum se prepară...

Ingrediente

500 g făină pentru pâine (puteți folosi făină albă sau integrală)

10 g sare

7 g drojdie uscată activă sau 20 g drojdie proaspătă

300 ml apă călduță

Cum se prepară

Într-un bol mare, amestecați făina și sarea. Dacă folosiți drojdie uscată activă, dizolvați-o în apa călduță și lăsați-o să se activeze timp de aproximativ 5-10 minute. Dacă folosiți drojdie proaspătă, sfărâmați-o și dizolvați-o în apa călduță. Lăsați-o deoparte pentru câteva minute.

Turnați treptat amestecul de apă cu drojdie peste făină și amestecați cu o lingură de lemn până obțineți un aluat gros. Începeți să frământați aluatul pe o suprafață presărată cu făină. Continuați să frământați timp de aproximativ 10-15 minute sau până când aluatul devine neted și elastic. Adăugați făină suplimentară, dacă este nevoie pentru a preveni lipirea.

Puneți aluatul într-un bol curat și acoperiți-l cu un prosop umed. Lăsați-l să crească la loc cald, timp de aproximativ 1-2 ore sau până când aluatul își dublează volumul. După ce aluatul a crescut, îl puteți presa ușor pentru a elibera bulele de gaz acumulate. Apoi, modelați-l într-o formă dorită pentru pâinea voastră.

Lăsați aluatul modelat să se odihnească timp de încă 30-45 de minute, acoperit cu prosopul umed, până când crește în volum pentru a doua oară.

În cuptorul preîncălzit la 220°C, puneți pâinea și coaceți-o timp de 25-30 de minute. După ce pâinea este coaptă, scoateți-o din cuptor și lăsați-o să se răcească pe un grătar timp de cel puțin 10-15 minute înainte de a o tăia și a o servi.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel