OSCAR 2023: ''Elvis'', ''Everything Everywhere'', printre nominalizările pentru cel mai bun film

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 24 ian 2023, 16:54 | Categorie: Știri
OSCAR 2023: ''Elvis'', ''Everything Everywhere'', printre nominalizările pentru cel mai bun film
OSCAR 2023: ''Elvis'', ''Everything Everywhere'', printre nominalizările pentru cel mai bun film

Pelicula biografică ''Elvis'', comedia cu accente noir ''The Banshees of Inisherin'' şi aventura în multivers ''Everything Everywhere All at Once'', se numără printre peliculele nominalizate marţi la premiul Oscar în categoria ''cel mai bun film'', informează Reuters.

În aceeaşi categorie vor mai concura pelicula cu accente autobiografice The Fabelmans, în regia lui Steven Spielberg, Avatar: The Way of Water, continuarea blockbusterului regizat de James Cameron, care în prezent se află pe poziţia a şasea în topul filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile.

Lungmetrajele All Quiet on the Western Front, Top Gun: Maverick, Tar, Triangle of Sadness şi Women Talking, încheie lista celor 10 filme nominalizate în categoria cel mai bun film.

Câştigătorii celor mai prestigioase trofee din industria cinematografică vor fi dezvăluiţi cu prilejul unei ceremonii desfăşurate pe 12 martie şi prezentate de actorul de comedie Jimmy Kimmel. Evenimentul va fi transmise live de postul de televiziune ABC. Kimmel va fi pentru a treia oară gazda ceremoniei de decernare a premiilor Oscar, după ediţiile din 2017 şi 2018.

Gala premiilor Oscar precum şi alte ceremonii din domeniul divertismentului au întâmpinat dificultăţi în a atrage telespectatori, în special în rândul tinerilor, care petrec mult timp pe platforme precum TikTok şi YouTube.

Ediţia de anul trecut a premiilor Academiei de film americane, când Will Smith l-a plesnit pe prezentatorul ceremoniei, Chris Rock, înainte de a primi trofeul pentru cel mai bun actor, a atras circa 15,4 milioane de telespectatori, locul al doilea în clasamentul celor mai slabe cote de audienţă din istoria evenimentului.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite