Originea misterioasă a numelor celor mai mari formații din istoria muzicii

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Originea misterioasă a numelor celor mai mari formații din istoria muzicii
Originea misterioasă a numelor celor mai mari formații din istoria muzicii

Unele trupe au lăsat o amprentă semnificativă în industria muzicală, servind drept izvoare de inspirație pentru artiștii tineri și reprezentând modele în sine.

 Numele unor formații legendare precum AC/DC, Led Zeppelin sau Black Sabbath ne sunt familiare, însă care este povestea din spatele acestor nume care le-au propulsat în vârful topurilor?

De obicei, trupele muzicale sunt cunoscute pentru alegerea unor nume inspirate din locuri speciale - oameni reali, cum ar fi profesori pe care i-au adorat sau pe care i-au detestat, iubiri pierdute, locuri exotice din întreaga lume sau chiar jucării sexuale fictive. O poveste interesantă despre numele unei formații va fi întotdeauna distractivă și potrivită pentru a fi spusă la o petrecere, mai ales în prezența iubitorilor de muzică și a celor curioși. Aflați de unde provin numele trupelor Led Zeppelin, AC/DC, Black Sabbath, KISS și Muse!

„Led Zeppelin‟ provine de la o expresie

Led Zeppelin, o trupă rock britanică legendară, a dominat scena muzicală în anii '70 cu sunetele inconfundabile pe care membrii formației le interpretau la chitară. Se spune că numele formației a apărut într-un mod interesant. Atunci când Keith Moon a fost invitat să cânte la tobe pentru trupă, pentru prima oară, el a făcut o glumă spunând că prestația sa va fi "lead zeppelin", traducând astfel expresia "lead balloon" care descrie o idee proastă sau un eșec iminent. Jimmy Page, membru al trupei, a fost atât de încântat de această expresie că a decis să o adopte ca nume oficial al formației.

Formaţia Black Sabbath s-a inspirat de la un film de groază

Inițial, formația Black Sabbath purta numele de "Earth", însă în timpul unui turneu în Anglia, în 1969, membrii trupei au constatat că erau adesea confundați cu o altă formație muzicală ce avea același nume. Astfel, s-a hotărât că este necesar să-și schimbe denumirea, dar nu aveau o sursă de inspirație clară în acel moment.

În apropierea locului în care trupa repetă se afla un cinematograf în care oamenii se înghesuiau să vadă un film de groază intitulat "Black Sabbath", regizat de Mario Bava. Membrii formației erau uimiți să constate câți oameni erau dispuși să cheltuiască bani pentru a se confrunta cu astfel de experiențe înfricoșătoare. Ca urmare a acestui impact, au compus o piesă muzicală numită "Black Sabbath". Inspirându-se atât din noua piesă, cât și din filmul de groază, membrii formației au hotărât să-și schimbe numele în "Black Sabbath" în anul 1969.

„AC/DC‟ simbolizează energia trupei

Fraţii Malcolm, Angus şi George Young s-au născut în Scoţia, cu o mare pasiune - muzica. George a fost cel care a învăţat să cânte primul la chitară. A devenit membru al „Easybeats‟, una dintre cele mai de succes trupe din Australia, din anii 1960. Malcolm i-a călcat pe urme lui George, cântând cu o trupă din Newcastle, numită „Velvet Underground‟, iar Angus a cântat pentru o trupă numită „The Grapefruit‟.

După o perioadă de timp, Malcolm și Angus Young își doreau să formeze propria trupă muzicală, dar se confruntau cu dificultăți în a găsi un nume potrivit. Totuși, soluția a venit într-o zi de la sora lor, Margaret Young, care a observat inițialele "AC/DC" pe o mașină de cusut și le-a împărtășit despre această abreviere. "AC/DC" este, de fapt, o abreviere pentru "curent alternativ" în domeniul electricității. Frații au simțit că acest nume va avea un impact puternic și, atunci când l-au adoptat, au afirmat că "AC/DC" simbolizează energia caracteristică trupei.

„KISS‟, un nume periculos şi sexy

Această trupă de heavy metal din New York a fost în centrul atenției de mai multe ori datorită numelui pe care îl poartă. La început, au apărut zvonuri conform cărora KISS ar reprezenta "Knights in Satan's Service" (Cavalerii din Slujba Satanei), sugerând că membrii trupei ar avea legături sataniste. Alte zvonuri susțineau că KISS ar putea însemna "Kids in Satan's Service" (Copiii în Slujba Satanei) sau "Kinder SS", afirmații care au fost infirmate de trupă.

Însă povestea reală, așa cum a povestit co-fondatorul trupei, Paul Stanley, este că au ales numele KISS după ce au aflat că toboșarul Peter Criss a fost, în trecut, membru într-o trupă numită "Lips" (Buze). Li s-a părut că numele "KISS" (Sărut) ar putea să reprezinte trupa întrucât este un nume "care sună periculos și sexy în același timp".

Formaţia „Muse‟, inspirată de credinţe mistice

Trupa a adoptat numele „Muse‟, atunci când o persoană din oraşul natal al membrilor, (Teignmouth, Anglia), a sugerat că numărul mare de muzicieni profesionişti din oraşul lor a crescut datorită unei „muze care plutea deasupra oraşului‟. Pentru că Matthew Bellamy credea în jocurile mistice, el a fost impresionat de această declaraţie şi a hotărât ca formaţia lui să se numească „Muse‟.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel