"Ordin de înrolare". Ministrul Apărării, INTERVENŢIE pentru a pune capăt informaţiilor false

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
FAKE NEWS
FAKE NEWS

Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naţionale, transmite un mesaj ferm referitor la informaţiile false care circulă acum, în contextul războiului din Ucraina. 

"Atenție la înștiințările false trimise în numele Ministerului Apărării Naționale. În spațiul public au fost difuzate noi documente și informații false în legătură cu așa-zise demersuri ale MApN pentru pregătirea mobilizării rezerviștilor.Documentele din imagini, care au fost distribuite în municipiile Cluj-Napoca și Brașov, reprezintă FALSURI.

În legătură cu acestea, au fost sesizate autoritățile judiciare.Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro NU solicită astfel de date persoanelor fizice sau juridice și NU trimite înștiințări către populație în formele în care sunt redactate aceste FALSE adrese. Recomandăm cetățenilor care primesc documente asemănătoare celor din imagini să nu dea curs solicitărilor, să se informeze, după caz, la centrele militare zonale, județene sau de sector pe raza cărora au domiciliul.

Vă recomand să vă informați, pe cât posibil, din surse oficiale. Platforma MApN dedicată combaterii dezinformării este updatată constant cu informații cu privire la acest tip de situații", transmite Vasile Dîncu, ministrul Apărării.

Ce a transmis şi Ministerul Apărării

"Ne-a fost adus în atenţie încă un document fals, de data aceasta din județul Vâlcea.Documentul din imagine, fals de la un capăt la altul, se pretinde a fi un așa-zis 'ordin de încorporare' emis de Centrul Militar Județean. Nimic din ceea ce se poate citi în acest document nu corespunde realității. Am sesizat autoritățile competențe pentru investigarea acestui fals, creat cu intenția evidentă de a manipula și crea panică.

Dacă primiți așa ceva prin poștă, în primul rând sunați și anunțați la Centrul Militar Județean/ Biroul de informare Recrutare din zona dumneavoastră, la numerele de telefon disponibile aici: https://www.recrutaremapn.ro/contactbir.php.

În al doilea rând, pentru a nu contribui la propagarea neintenționată a acestor dezinformări în mediul online, va sfătuim să evitați fotografierea și împărtășirea acestora chiar și cu cercul apropiat de prieteni. Vă rugăm să vă informați din surse oficiale", transmite Ministerul Apărării Naţionale.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel