Orașul gazdă din Suedia se pregătește pentru finala Eurovision și pentru noi proteste

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Eurovision
Eurovision

Orașul suedez Malmo, gazda evenimentului, s-a pregătit sâmbătă pentru marea finală Eurovision, în timp ce entuziasmul s-a amestecat cu tensiunea provocată de amenințările de securitate și protestele politice legate de participarea Israelului.

Cea de-a 68-a ediție a concursului de cântece, care este întotdeauna prezentat ca fiind apolitic, are loc pe fundalul campaniei militare israeliene devastatoare din Gaza, declanșată de atacul mortal al Hamas din 7 octombrie asupra Israelului.

Un festival al kitsch-ului ironic și al melodiilor efemere, concursul a fost aruncat în arena conflictului politic, protestatarii, online și pe străzile din Malmo, cerând ca Israelul să fie exclus din competiție.

Casele de pariuri îl dau drept favorit la câștigarea concursului pe croatul Baby Lasagna, pe numele real Marko Purišić, în vârstă de 28 de ani, cu piesa "Rim Tim Tagi Dim", un cântec despre un tânăr care pleacă de acasă aspirând să devină un "băiat de oraș" cu oportunități mai bune.

Solista israeliană Eden Golan, în vârstă de 20 de ani, și piesa sa "Hurricane" s-au calificat, de asemenea, în finala de sâmbătă, iar cotele de pariuri de vineri o arătau ca fiind una dintre principalele candidate la victorie.

Pe lista favoriților se află și rapperul și cântărețul elvețian Nemo, 24 de ani, care va interpreta "The Code", o melodie cu tobe și bas, operă, rap și rock, despre călătoria lui Nemo de autodescoperire ca persoană non-binară.

Alte națiuni aflate pe lista de pariuri includ Franța, Olanda, Italia, Ucraina și Irlanda, în timp ce datele de streaming de la Spotify au sugerat, de asemenea, o șansă pentru țara gazdă, Suedia, potrivit Reuters.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel