Omicron. Rafila: Este foarte posibil că în săptămânile următoare să asistăm la o transmitere comunitară

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri că în România se înregistrează o transmitere deocamdată "sporadică" a tulpinii Omicron, însă este foarte posibil ca în zilele şi săptămânile următoare să se treacă la o transmitere comunitară "susţinută".

"Asta ne demonstrează că începe să fie transmitere comunitară în România, deocamdată este o transmitere sporadică. Dar este foarte posibil că în zilele şi săptămânile următoare să asistăm la o transmitere comunitară susţinută cu această nouă tulpină. Încă există circulaţie şi îmbolnăvire cu tulpina Delta. Nu ştiu dacă este majoritară", a spus ministrul, la o conferinţă de presă, scrie Agerpres. 

Potrivit ministrului, 30% din cazurile de infectare cu tulpina Omicron (183) până la data de 5 ianuarie erau "de import" şi puţin peste 20% nu aveau legătură epidemiologică cu călătorie sau caz confirmat.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a vizitat vineri Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Capitală.

Rafila a discutat cu echipa de conducere şi şefii de secţie despre pregătirea unităţii sanitare în acest context epidemiologic şi a vizitat mai multe secţii.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel