Omicron. Filipine închide granițele pentru turiști și vaccinează intensiv. Japonia trece la măsuri asemănătoare

Antonio Grigore |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social

Guvernul filipinez a suspendat redeschiderea frontierelor ţării pentru turiştii vaccinaţi, pentru a împiedica intrarea în ţară a noii variante Omicron a coronavirusului.

9 milioane de vaccinări în 3 zile

În paralel, luni a fost lansată o nouă campanie ce vizează vaccinarea a 9 milioane de persoane în trei zile, pentru care au fost mobilizaţi membri ai forţelor de securitate şi 160.000 de voluntari, potrivit Reuters.

Prin comparație, numărul mediu al vaccinărilor din ultimele 7 zile a fost de aproape 800 de mii de doze pe zi.



Filipine, care se confruntă cu una din cele mai grave epidemii de COVID-19 din Asia, a vaccinat până acum cu schema completă 35,67 milioane de persoane, o treime din populaţia de 110 milioane de locuitori.

Redeschiderea granițelor, amânată



Guvernul de la Manila îşi anunţase săptămâna trecută proiectul de a permite din nou intrarea în ţară a cetăţenilor din numeroase state, începând de la 1 decembrie, cu intenţia de a dinamiza o economie greu încercată de pandemie.



Japonia închide și ea

Japonia a anunţat și ea că îşi va închide graniţele, începând cu 30 noiembrie, pentru toţi străinii în contextul apariţiei variantei Omicron a coronavirusului, la trei săptămâni după ce guvernul nipon a relaxat unele dintre restricţii pentru a permitea intrarea persoanelor care se deplasează în scop de afaceri, studenţilor şi stagiarilor din alte ţări.

Japonezii care revin din nouă ţări din Africa Australă şi din state unde au fost înregistrate infectări cu noua variantă vor trebui să se supună "unor măsuri stricte de izolare în funcţie de riscuri", a precizat şeful guvernului.


Citește și: Booster-ul anti-COVID, de câteva zeci de ori mai bun decât imunitatea naturală

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel