Olivier Awards 2024: Musicalul ''Sunset Boulevard'' şi actriţa Nicole Scherzinger, marii câştigători ai galei

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Nicole Scherzinger/Facebook
Nicole Scherzinger/Facebook

O nouă punere în scenă a spectacolului ''Sunset Boulevard'', un musical bazat pe filmul omonim din anii 1950, şi actriţa care interpretează rolul principal în această producţie, Nicole Scherzinger, au fost principalii câştigători duminică seară la gala Olivier Awards 2024, unde au primit şapte trofee în cadrul celor mai importante distincţii decernate de industria teatrală britanică, informează Reuters.

Protagoniştii musicalului, actriţa şi cântăreaţa americană Nicole Scherzinger, care a devenit cunoscută graţie grupului pop The Pussycat Dolls, şi actorul britanic Tom Francis, au fost desemnaţi cea mai bună actriţă într-un musical, respectiv cel mai bun actor într-un musical, iar Jamie Lloyd fost premiat în categoria cel mai bun regizor.

Musicalul "Sunset Boulevard", care se va juca şi pe Broadway anul acesta şi cărui muzică este semnată de Andrew Lloyd Webber, a fost premiat şi în categoria cea mai bună repunere în scenă a unui musical, precum şi pentru cel mai bun design de lumini, contribuţie muzicală şi cel mai bun design de sunet în cadrul galei desfăşurate duminică seară la Royal Albert Hall din Londra.

Nicole Scherzinger, născută în Hawaii şi crescută în Kentucky, interpretează rolul Normei Desmond, o fostă vedetă de cinema care îşi doreşte să revină în lumina reflectoarelor, potrivit adaptării pentru scenă realizate în 1993 a filmului din 1950, cu Gloria Swanson în rolul principal.

Actriţa australiană Sarah Snook a reeditat succesul recent obţinut cu serialul de televiziune Succession şi a fost desemnată cea mai bună actriţă graţie rolului din spectacolul de teatru The Picture Of Dorian Gray, producţie premiată totodată şi în categoria cel mai bun design de costume.

Teatrul Naţional din Londra a câştigat trei premii, printre care cea mai bună piesă nouă, trofeu obţinut de producţia Dear England, un portret al dificultăţilor cu care s-a confruntat naţionala de fotbal a Angliei de-a lungul timpului, şi cel mai bun actor, acordat lui Mark Gatiss, graţie rolului din The Motive and the Cue, în care îl interpretează pe regizorul John Gielgud, care trebuie să gestioneze o relaţie dificilă cu actorul Richard Burton.

Stranger Things, The First Shadow, o adaptare pentru scenă inspirată din serialul Netflix Stranger Things, a fost desemnat câştigător al categoriei cea mai bună piesă de divertisment sau comedie, precum şi în categoria dedicată scenografiei.

Premiul pentru cel mai bun musical nou a fost obţinut de producţia Operation Mincemeat, care documentează o operaţiune militară britanică din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel