Olimpice: Noi condamnări în scandalul de corupţie de la JO de la Tokyo

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
JO 2024: Cel mai scump pachet pentru festivitatea de deschidere costă 9.500 de euro
JO 2024: Cel mai scump pachet pentru festivitatea de deschidere costă 9.500 de euro

Doi foşti responsabili ai unei companii care s-a numărat printre sponsorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo-2020 au fost condamnaţi, joi, la pedepse de închisoare cu suspendare de către justiţia japoneză, în cadrul unui amplu scandal de corupţie în jurul acestui eveniment, informează AFP.

Scandalul a debutat vara trecută în Japonia, la un an după Jocurile Olimpice desfăşurate în 2021 din cauza pandemiei de coronavirus, şi a afectat candidatura oraşului Sapporo (nordul Japoniei) la Jocurile Olimpice de iarnă din 2030, oraşul întrerupând evenimentele promoţionale şi având în vedere un sondaj în rândul populaţiei pentru evaluarea candidaturii.

Shigeharu Hisamatsu (64 ani), un fost responsabil al agenţiei de publicitate ADK, a fost condamnat la 18 luni de închisoare cu suspendare, a confirmat, joi, un purtător de cuvânt al Tribunalului din Tokyo.

Fostul său colaborator Toshiaki Tada (61 ani) a fost condamnat la rândul lui la un an de închisoare cu suspendare.

În cursul primei lor audieri din luna martie, cei doi nu au contestat coruperea unui membru al Comitetului de organizare Tokyo-2020. Ei au fost arestaţi în luna octombrie, în acelaşi timp cu fostul preşedinte al ADK, Shinichi Ueno.

Conform presei locale, Ueno a recunoscut în luna februarie în faţa instanţei că a plătit echivalentul a 100.000 de euro lui Haruyuki Takahashi, un fost membru al Comitetului de organizare, care îşi susţine nevinovăţia.

Luna trecută, prima condamnare în acest mega-scandal a fost pronunţată împotriva fostului preşedinte al lanţului de magazine de costume bărbăteşti Aoki Holdings, un alt sponsor al Jocurilor Olimpice.

Hironori Aoki, în vârstă de 84 de ani, a primit o pedeapsă de 30 de luni de închisoare cu suspendare.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel