Oligarh rus, dezvăluiri oribile despre războiul lui Putin. Generalii sunt mahmuri

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Nu mai există respect pentru Putin
Nu mai există respect pentru Putin

Omul de afaceri rus Oleg Tinkov a condamnat public ceea ce el a definit ca fiind "războiul nebunesc" al Moscovei în Ucraina, afirmând că 90% dintre compatrioții săi nu susțin această aventură militară și a făcut apel la Occident să îi ofere lui Vladimir Putin șansa unei ieșiri onorabile din scenă.

"Nu văd niciun singur beneficiar al acestui război nebunesc! Mor oameni nevinovați și soldați", a scris pe Instagram fondatorul Tinkoff Bank, al doilea mare emitent de carduri de credit din Rusia, a cărei președinție a părăsit-o în 2020.

Moscova continuă să prezinte invazia din Ucraina, care a început la 24 februarie, ca pe o "operațiune militară specială" pentru demilitarizarea și "denazificarea" vecinului său. Kievul și Occidentul resping aceste argumente, iar Rusia este vizată de multiple sancțiuni care afectează statul, liderii săi, companiile și mulți oameni de afaceri, inclusiv Oleg Tinkov.

Mai mulți oligarhi au făcut un apel public la pace, dar, conform sondajelor de opinie, Kremlinul se bucură de susținere din partea unei majorități semnificative a populației ruse și a lansat o campanie de comunicare folosind sigla "Z" a forțelor armate.

"Bineînțeles că există cretini care desenează Z-uri, dar există 10% de cretini în toate țările; 90% dintre ruși sunt împotriva acestui război", scrie Oleg Tinkov.

"Liderii de la Kremlin sunt șocați pentru că ei și copiii lor vor fi privați de Mediterana în această vară. Oamenii de afaceri încearcă să salveze ceea ce a mai rămas din proprietățile lor", a adaugat miliardarul rus. "Generalii se trezesc cu o mahmureală când își dau seama că au o armată de rahat", susține el.

Citește mai departe pe DCBusiness

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel