Olanda amenință să se retragă din viitoarele ediții ale Eurovision după descalificarea lui Joost Klein

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Televiziunea olandeză Avrotros a avertizat că ar putea renunța la participarea la viitoarele concursuri Eurovision, după descalificarea controversată a concurentului său, Joost Klein, din acest an.

Joost Klein a fost descalificat în timpul competiției din 2024, desfășurată la Malmö, Suedia, după ce ar fi făcut amenințări verbale la adresa unei lucrătoare din producție – fiind prima dată când un concurent este descalificat după ce a ajuns în finală. Poliția suedeză a declarat că artistul va fi, cel mai probabil, pus sub acuzare, scrie euronews.com.

Avrotros a declarat că "încă (crede) că descalificarea" lui Klein "a fost inutilă și disproporționată".

Televiziunea a promis să "colaboreze" cu revizuirea efectuată de Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU), dar solicită "o investigație mai amplă, mai aprofundată și cu adevărat independentă".

În declarația sa, publicată săptămâna trecută (joi, 6 iunie), Avrotros a subliniat că preocupările sale depășesc "incidentul" care l-a implicat pe Klein la Malmö, cerând să se analizeze managementul concursului, regulile și procesul de apel, precum și presiunea crescută asupra artiștilor și delegațiilor.

Concursul Eurovision din 2024 a fost unul dintre cele mai controversate din istoria competiției, fiind în parte umbrit de protestele legate de participarea Israelului.

Săptămâna trecută, artista irlandeză Bambie Thug a împărtășit faptul că o investigație EBU era în curs de desfășurare cu privire la presupuse încălcări comise de delegația israeliană, inclusiv comentarii făcute în timpul spectacolului lor, precum și incidente petrecute în culise în timpul repetițiilor pentru finala mare.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel