Ocazia unică de a achiziționa o casă cu un euro - Cu o singură condiție

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 09 sep 2023, 13:35 | Categorie: Știri
Ocazia unică de a achiziționa o casă cu un euro - Cu o singură condiție/Freepik
Ocazia unică de a achiziționa o casă cu un euro - Cu o singură condiție/Freepik

O oportunitate uimitoare pentru cei care visează să locuiască pe o insulă: Primăria unei localități din Sardinia oferă case la prețul simbolic de un euro, cu scopul de a revigora populația zonei.

Casele pot fi cumpărate cu un preț simbolic, de un euro, iar cei care le achiziționează trebuie să se mute acolo și să le renoveze.

În afara Sardiniei, insula Sicilia oferă și ea oportunități imperdabile. Într-un sat pitoresc numit Petralia Soprana, autoritățile au lansat un program special care oferă 5.000 de euro oricui dorește să se mute acolo. Scopul acestei inițiative este revitalizarea orașului și atragerea de noi rezidenți care să continue să promoveze cultura și istoria acestui loc minunat. Petralia Soprana este cu adevărat fermecător, cu străzi pietruite, biserici antice și priveliști deosebite.

Numeroase comunități rurale din Italia se confruntă cu probleme de depopulare, deoarece tot mai mulți tineri aleg să migreze către orașele mai mari în căutarea unor oportunități mai ample. Petralia Soprana, cu doar 2.992 de locuitori și peste 50 de case abandonate, nu face excepție.

Oamenii care sunt dispuși să investească 5.000 de euro pentru a începe o nouă viață în Petralia Soprana au un impact semnificativ asupra revitalizării acestui loc. Acești noi rezidenți vor putea să se integreze cu ușurință în comunitate, să inițieze mici afaceri și să restaureze locuințele pe care le achiziționează, contribuind astfel la stimularea economiei locale. Cei care deja locuiesc în sat sunt mândri de tradițiile lor și se bucură să le împărtășească cu cei care se alătură comunității.

Pentru cei care doresc să se mute în Petralia Soprana, este crucial să ia în considerare aspecte precum oportunitățile de angajare, infrastructura disponibilă, accesul la servicii esențiale și nevoile personale. În plus, pentru a se califica pentru acest grant, candidații trebuie să achiziționeze și, dacă este necesar, să restaureze o proprietate în localitate.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience