Obiecte vechi de 5.000 de ani, descoperite în Egipt

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Egipt. Foto: Pexels.com
Egipt. Foto: Pexels.com

Descoperire importantă făcută în Egipt.

Un comunicat emis de Ministerul Turismului și Antichităților de la Cairo a dezvăluit că o expediție arheologică comună din Egipt, Germania și Austria a descoperit sute de vase de vin bine conservate și nedeschise în sudul Egiptului, cu o vechime de aproximativ 5.000 de ani. Mustafa Waziri, secretarul general al Consiliului Suprem al Antichităților, a remarcat că aceste vase sunt de dimensiuni mari și se află într-o stare de conservare excelentă.

Aceste artefacte fascinante au fost găsite în mormântul reginei Merneith, datând din Prima Dinastie (2925 î.Hr.), care este considerată a fi posibil prima femeie faraon din istorie. Mormântul se află în zona Umm al Qaab din orașul Abydos, în provincia Sohag. În plus față de vasele de vin, au fost descoperite și obiecte de mobilier funerar care ar putea oferi mai multe informații despre viața și istoria acestei regine, conform declarației lui Dietrich Rau, directorul Institutului Arheologic German din Cairo.

El a adăugat că excavările au dezvăluit, de asemenea, informații istorice noi despre viața reginei și perioada domniei sale. Studiul inscripțiilor de pe una dintre tăblițele descoperite în mormânt a arătat că regina avea o poziție importantă, fiind responsabilă pentru administrația guvernului central.

Șefa misiunii arheologice, Christiana Kohler, a subliniat că cercetările sugerează că mormântul reginei Merneith ar putea fi unicul mormânt al unei femei din Prima Dinastie în necropola Abydos. În plus, lângă mormântul ei au fost descoperite 41 de morminte pentru curtenii și servitorii săi, ceea ce indică faptul că aceste morminte au fost construite în perioade de timp diferite.

Deși berea era băutura populară în Egiptul Antic, vinul era rezervat pentru straturile sociale superioare, inclusiv faraoni, preoți și nobili.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel