Oana Zăvoranu a primit o veste tristă înainte de Crăciun. Dosarul de corupție a fost redeschis

Autorul articolului: Elena Didilă |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto Facebook Oana Zăvoranu
Sursa foto Facebook Oana Zăvoranu

Vești deloc bune pentru Oana Zăvoranu: Curtea de Apel București a dat undă verde pentru începerea judecății dosarului de mare corupție în care frumoasa brunetă este acuzată de fapte de șantaj la adresa medicului Bogdan Furtună, managerul spitalului Colțea din București.

În dosarul de corupție în care este implicată, Oana Zăvoranu este acuzată de șantaj, după ce l-ar fi obligat pe medicul Bogdan Furtună să semneze o declarație de recunoaștere a unei datorii inexistente la notar, în valoare de 400.000 de euro.

Cei care au trimis-o în judecată au fost procurorii DNA. Judecătorii au stabilit că probele aduse în acest caz sunt legale și temeinice, motiv pentru care au dat undă verde începerii judecății pe fond.

”În baza art.345 Cod proc.pen. cu referire la art. 346 alin.2 C. proc, penal, respinge ca nefondate solicitările de restituire a cauzei la procuror. Constată legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul nr.183 din data de ¹7 iunie 2022 al Parchetului de pe lăngă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticoruptie – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, privind pe inculpatii ZAVORANU IOANA și CALIN IONUȚ SILVIU, precum și legalitatea administrării probelor și efectuării actelor de urmărire penală.

Dispune începerea judecății. Încheierea este supusă contestația în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii. Pronunțată în cameră de consiliu, astăzi 20.12.2022”, se arată în minuta deciziei magistratului de cameră preliminară de la Tribunalul București, potrivit România TV.

Potrivit avocatei Ioana Mateș, care l-a apărat pe medicul Bogdan Furtună, datoria pe care Bogdan Furtună ar avea-o către Oana Zăvoranu nu ar exista.

”A avut două intervenții televizate unde a făcut declarații despre activitatea clientului meu. Fapta de șantaj presupunea dezvăluirea în presă a unor fapte presupus compromițătoare despre clientul meu. Totul se referea la darea în vileag a unor fapte raportate de Bogdan Furtună, pentru a semna un contract prin care se recunoaște o pretinsă datorie. Voia să îl pună să semneze la notar o datorie pretinsă în valoare de 400.000 de euro”, a declarat avocata Ioana Mateș, de la Baroul București, mai scrie sursa citată.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience