Oamenii "vor atinge nemurirea până în 2031", prezice un expert în științe

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Oamenii "vor atinge nemurirea până în 2031", prezice un expert în științe / Photo by David Cassolato
Oamenii "vor atinge nemurirea până în 2031", prezice un expert în științe / Photo by David Cassolato

Un om de știință susține că ne aflăm în pragul unei transformări tehnologice uriașe care ne va schimba radical viețile având posibilitatea de a ne încărca gândurile și chiar de a trăi pentru totdeauna.

Ray Kurzweil crede că oamenii sunt pe punctul de a stăpâni inteligența artificială (AI) și că atunci când acest lucru va fi realizat, nu va mai fi nevoie ca oamenii să trăiască în corpul lor fizic.

În mod șocant, Kurzweil susține că o astfel de performanță ar putea fi posibilă încă din 2030. Expertul a făcut anterior o serie de previziuni surprinzător de exacte cu privire la tehnologie.

În 1990 el a prezis că în noul mileniu va apărea un computer capabil să învingă cel mai bun jucător de șah din lume, ceea ce s-a și adeverit. De asemenea, el a prevăzut că dispozitivele portabile vor pune stăpânire pe viețile noastre.

Acum, el susține că inteligența artificială va depăși nivelul de inteligență al oamenilor până în 2029. În anul următor, însă, el spune că vom atinge o putere de calcul atât de mare încât nemurirea va fi la îndemâna noastră.

Vorbind pentru Futurism, el a spus: "2029 este data consecventă pe care am prezis-o pentru momentul în care o inteligență artificială va trece un test Turing valid și, prin urmare, va atinge niveluri umane de inteligență. Am stabilit data de 2045 pentru "Singularitate", care este momentul în care ne vom multiplica inteligența efectivă de un miliard de ori prin fuziunea cu inteligența pe care am creat-o. Asta duce la calculatoare cu inteligență umană, la introducerea lor în creierul nostru, la conectarea lor la cloud, la extinderea a ceea ce suntem. Astăzi, acesta nu este doar un scenariu viitor", a declarat Kurzweil.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel