Oamenii de știință: Luna ar putea susține viața umană

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Oamenii de știință: Luna ar putea susține viața umană / Photo by Brett Sayles
Oamenii de știință: Luna ar putea susține viața umană / Photo by Brett Sayles

Sursa de apă ar putea deschide calea pentru a face mai probabilă o viață durabilă pe Lună, precum și pentru a crea o sursă de energie regenerabilă și de combustibil.

În 2020, China a găsit apă în eșantioane de mărgele de sticlă de mici dimensiuni în solul lunar, acolo unde impactul cu meteoriții se ciocnise anterior cu Luna.

Apa din aceste mărgele multicolore a fost relativ ușor de extras, ceea ce sugerează că ar putea fi folosită pentru combustibil sau pentru ca astronauții să o bea în viitor.

Prezența apei este cunoscută de ani de zile, dar această ultimă descoperire ar putea fi o dovadă a unui ciclu continuu al apei, mai degrabă decât o descoperire izolată, spun oamenii de știință.

Probele au fost recuperate de misiunea chineză Chang'e 5 pe Lună și au fost publicate luni în revista Nature Geoscience.

Hejiu Hui, de la Universitatea din Nanjing, care a participat la studiu, a declarat că rezultatele obținute de la mărgelele selectate reprezintă urme minuscule de apă.

Cu toate acestea, întrucât se crede că există miliarde de astfel de mărgele, acestea ar putea însuma o cantitate considerabilă de apă, potrivit DailyStar.

Mai multe eșantioane urmează să fie analizate pentru a confirma ipoteza că pe Lună există un anumit grad de apă regenerabilă.

Perlele sunt rezultatul răcirii materialului topit ejectat de rocile spațiale primite. Se propune ca apa să poată fi extrasă în viitor de către roboți spațiali, ceea ce ar face teoretic posibilă viața pe Lună.

Hui a declarat că descoperirea arată că "apa poate fi reîncărcată pe suprafața Lunii, un nou rezervor de apă pe Lună".

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel