Oamenii bogaţi, responsabili de criza de apă din oraşele lumii

Ema Apostu |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pixabay)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pixabay)

Oamenii bogaţi ar fi responsabili de criza de apă din oraşele lumii.

Conform unui nou studiu, bogaţii lumii consumă prea multă apă, lăsându-i pe oamenii mai săraci din oraşe fără acces de bază la aceasta. Cercetători din Marea Britanie, Suedia şi Olanda au afirmat că inechităţile sociale amplifică criza urbană de apă mai mult decât modificările climatice sau creşterea populaţiei.

În urmă cu cinci ani, oraşul Capetown din Africa de Sud aproape că a rămas fără apă. Ziua Zero, aşa cum a fost cunoscută, ar fi însemnat că milioane de oameni nu ar mai fi avut acces la apă, scrie Rador, citând BBC. Acesta este un exemplu din tipul de criză a apei despre care cercetătorii afirmă că s-ar putea înregistra în multe, dacă nu cele mai multe oraşe din lume, estimând că aproape un miliard de oameni se vor confrunta cu un deficit de apă în viitorul apropiat.

Ei afirmă că una dintre principalele cauze este că bogaţii consumă mult mai mult decât necesarul, adăugând că, de exemplu, în Capetown, oamenii mai înstăriţi consumă de 10 până la 50 de ori mai multă apă decât cei mai săraci. Probleme similare au fost descoperite în Londra.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel