Oamenii au rămas uluiți după ce au aflat ce înseamnă de fapt WC! Tu știai?

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Oamenii au rămas uluiți după ce au aflat ce înseamnă de fapt WC / Photo by Vilnis Husko
Oamenii au rămas uluiți după ce au aflat ce înseamnă de fapt WC / Photo by Vilnis Husko

Dacă ați fost nevoit să folosiți vreodată toaleta într-un loc public, probabil că ați văzut literele WC pe ușă, dar poate că nu v-ați gândit prea mult la ceea ce înseamnă de fapt. 

O serie de utilizatori de social media au rămas uimiți după ce au aflat adevărata semnificație din spatele WC, care oferă o mică și fascinantă perspectivă asupra istoriei toaletelor și a instalațiilor sanitare.

Ca răspuns la o întrebare despre ce înseamnă de fapt termenul "WC", un pasionat de istorie a explicat că literele înseamnă de fapt "water closet" (closet cu apă), care era o modalitate de a evita rușinea în vremurile de început ale băilor publice.

Ei au explicat pe Quora: "În secolul al XIX-lea, cuvântul "toaletă" nu era rostit în societatea politicoasă și nici funcțiile corporale asociate cu utilizarea unei toalete.

"Pentru a evita acest lucru, a fost inventat termenul de "closet cu apă" pentru a descrie toaleta cu spălător, pe atunci nouă, în special în locurile publice. Acronimul WC a fost considerat ca fiind suficient de departe de funcția sa pentru a fi rostit, chiar dacă cu o oarecare jenă și reticență", potrivit Mirror.co.uk.

Într-o altă postare despre originile termenului, mai mulți oameni au rămas uimiți să descopere semnificația reală.

O persoană a scris: „Nu-mi vine să cred că am văzut tot timpul semnul de WC și habar n-aveam de ce se numește WC”.

O alta a comentat: „Mă bucur că cineva ne-a lămurit pentru că m-am întrebat acest lucru de ani de zile, dar nu l-am căutat niciodată pe Google”.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel