O versiune daneză a serialului ''The Crown'' va ajunge în curând pe micile ecrane

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Fotografie de la Kristal Tereziu/Pexels
Fotografie de la Kristal Tereziu/Pexels

Viaţa fostei regine a Danemarcei, Margrethe a II-a, o personalitate extrem de populară, care a abdicat recent în favoarea fiului ei cel mare, Frederik al X-lea, va fi relatată într-un serial TV, au anunţat joi coordonatorii acestui proiect, relatează AFP.

"Serialul 'Af Guds nade' (în traducere: 'Prin harul lui Dumnezeu') este o poveste importantă, care ne priveşte pe toţi danezii, spusă din punctul de vedere al familiei regale daneze şi centrată pe Margrethe", a declarat producătoarea Pernille Bech Christensen, de la postul de televiziune TV2, citată într-un comunicat.

Acest serial TV, dezvoltat în ultimele 18 luni de TV2 şi compania Sam Productions, aflată la originea apreciatului serial politic "Borgen", va avea o acţiune care va începe în 1940, anul în care s-a născut Margrethe a II-a, şi o va urmări pe fosta suverană daneză de-a lungul diferitelor perioade ale vieţii sale.

"Este povestea unei familii, a unei instituţii şi a unui anacronism care se luptă pentru a-şi păstra relevanţa în timpurile moderne", a declarat Pernille Bech Christensen.

La fel ca serialul "The Crown", produs de Netflix, "Prin harul lui Dumnezeu" va fi un ecou al transformărilor prin care a trecut familia regală, dar şi societatea daneză.

Filmările vor trebui să înceapă în 2025, iar numele actorilor din distribuţie nu au fost încă anunţate.

Familia regală daneză este extrem de apreciată în această ţară scandinavă cu 5,9 milioane de locuitori, după cum a demonstrat entuziasmul publicului atunci când noul rege a fost învestit pe tron.

Viaţa reginei Margrethe a II-a, o foarte apreciată scenografă şi creatoare de costume, a fost deja pusă în scenă într-un musical intitulat "Margrethe".

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel