O tornadă puternică a ucis cel puțin 23 de persoane în SUA. Grindină cât mingea de golf

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Cel puțin 23 de persoane au murit după ce o tornadă puternică a străbătut mai multe state din sudul SUA, distrugând clădiri și întrerupând puterea.

Furtuni puternice au lovit vineri Mississippi, Alabama și Texas, producând grindină de dimensiunea mingii de golf și determinând autoritățile să avertizeze locuitorii că se află într-o „situație care pune viața în pericol”, conform Sky News.

Serviciul Național de Meteorologie a emis o alertă persoanelor aflate în calea tornadei și a spus: „Pentru a vă proteja viața, ADĂPOSTIȚI-VĂ ACUM!”

„Vă aflați într-o situație care pune viața în pericol. Resturile zburătoare pot fi mortale pentru cei prinși fără adăpost... Sunt probabile pagube considerabile la case, afaceri și vehicule și este posibilă distrugerea completă”, s-a arătt în avertizare.

Tornada a provocat distrugeri în orașele rurale din Mississippi Silver City și Rolling Fork vineri seara, înainte de a continua să măture nord-estul, spre Alabama, cu 70 mph.

Primarul din Rolling Fork, Eldridge Walker, a declarat pentru CNN că orașul său a fost în esență șters.

23 de morți

Oamenii au fost prinși în grămezi de moloz, iar pagubele au provocat scurgeri de gaz în Rolling Fork, a declarat ziarul local Vicksburg News, conform Biroului Sheriffului din Sharkey County.

Mississippi Emergency Management Agency a declarat într-o postare pe Twitter că echipe de căutare și salvare din agențiile locale și de stat au fost desfășurate pentru a ajuta victimele afectate de tornade.

Agenția a confirmat sâmbătă dimineața că 23 de persoane au murit, patru au fost date dispărute și zeci au fost rănite.

Câteva minute mai târziu, agenția a postat pe Twitter: „Din păcate, se așteaptă ca aceste cifre să se schimbe”.

Au fost deschise adăposturi pentru cei ale căror case au fost avariate de furtună.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel