O tapiserie care celebrează atleţii olimpici, afișată la Paris - foto

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
FOTO: Freepik @EyeEm
FOTO: Freepik @EyeEm

O tapiserie care arată atleţi olimpici concurând în apropierea Turnului Eiffel din Paris şi concepută de artista franco-iraniană Marjane Satrapi a fost afișată marţi la Paris, înaintea Jocurilor Olimpice de Vară 2024. 

JO de la Paris vor începe pe data de 26 iulie în capitala Franţei, Paris, transmite Reuters.

Tripticul cu o lungime de 9 metri este confecţionat din lână şi cântăreşte 60 de kilograme. A fost realizat în atelierele de tapiserie Gobelins, iar confecţionarea sa a durat trei ani.

Tapiseria înfăţişează siluetele atleţilor în culori intense, gata să pornească în cursă sau în mijlocul unei competiţii, cu Turnul Eiffel în fundal şi cu silueta Parisului la orizont. Artista a spus că a crezut că i se joacă o festă atunci când i s-a cerut să creeze tapiseria.

Foto

Când am fost sunată, mi s-a părut că e o farsă, dar nu era. Am fost încântată, foarte onorată, foarte fericită, dar şi foarte stresată, a declarat Satrapi, autoarea romanului-grafic Persepolis, a cărui adaptare cinematografică i-a adus o nominalizare la Oscar în anul 2008.

Tapiseria va fi afișată pe Hotel de la Marine în Place de la Concorde din Paris începând după 15 iunie. După încheierea Jocurilor Paralimpice din luna septembrie, instalaţia va fi apoi dusă la Nisa, unde, în anul 2030, vor avea loc JO de iarnă. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel