O româncă a stors de la o pensionară din Italia peste 40.000 de euro cu povești fictive. Spunea că i-au murit copiii

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: flickr, Anssi Koskinen
Foto: flickr, Anssi Koskinen

O româncă, în vârstă de 49 de ani, a reușit să obțină 40.000 de euro de la o pensionară, în vârstă de 82 de ani, prin înșelăciune, în Falconara Marittima, provincia Ancona, Italia.

O pensionară a fost păcălită de o româncă. În cinci ani, a reușit să îi fure 40.000 de euro. Unei victime cu "inima mare" i s-a luat o mare parte din averea pe care o economisise în timp ce a lucrat la oficiul poștal și a rămas fără bani, relatează presa italiană. Tocmai conducerea Poștei a reclamat retragerile repetate ale femeii de 82 de ani. A rezultat o anchetă a carabinierilor care a dus la descoperirea escrocheriei și denunțarea româncei care avea în posesie o mașină de lux.

Românca beneficia și de venituri de cetățenie, este mamă a unui copil cu handicap, pentru care primea indemnizația de îngrijire, și o abordase pe pensionară în fața bisericii. I-a spus povești dramatice pentru a-i atrage mila. 

Femeia româncă „fără scrupule” a inventat chiar și existența altor trei copii, dintre care unul care ar fi murit în Olanda în urma unui accident de mașină și o pereche de gemeni, care ar fi murit în urma unui accident vascular cerebral, la vârsta de cinci ani.

„De fiecare dată când starea copiilor fictivi s-a înrăutățit, ducând povestea până la moartea lor, victima a plătit mii și mii de euro, crezând că o ajută la cheltuielile de sănătate, alteori la cheltuielile de înmormântare. Românca a falsificat și poze pentru a da credibilitate poveștii sale”, susțin anchetatorii.

Sechestru pe bunuri de 40.000 euro

Citește mai departe pe Știridiaspora

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel