O planşă originală cu benzi desenate cu Spider-Man, vândută la licitaţie cu 3,36 milioane de dolari

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
 Sursa foto: Heritage Auctions/facebook.com
Sursa foto: Heritage Auctions/facebook.com

O planşă originală cu benzi desenate din 1984 cu Spider-Man, din seria ''Secret Wars'', a atins preţul record de 3,36 milioane de dolari (2,9 milioane de euro) la o licitaţie organizată începând de joi în Statele Unite, informează luni AFP.

În această planşă cu trei casete produsă de Mike Zeck şi preluată din numărul 8 din Secret Wars, o serie publicată de revista Marvel Comics în 1984-85, super-eroul îmbracă pentru prima dată costumul negru, care se dovedeşte a fi un simbiot - un parazit extraterestru - ceea ce va da naştere lui Venom, un super-răufăcător, scrie Agerpres. 

Această pagină a fost marea dezvăluire menţionată pe copertă! Aici, Peter Parker (adolescentul care se ascunde sub masca omului-păianjen - n.a.) şi-a luat cu adevărat noul costum negru şic, a explicat casa de licitaţii Heritage Auctions, descriind pagina 25 a publicaţiei.

Este un costum cu un secret! Pentru că se dovedeşte rapid că este viu şi că are propria agendă. Aceasta este originea personajului Venom!, a adăugat Heritage Auctions.

Lucrarea a fost listată iniţial la licitaţie cu preţul de 330.000 de dolari

Recordul anterior pentru o planşă originală a unei benzi desenate americane datează din 2014, când o pagină ce prezintă prima apariţie a lui Wolverine pentru un număr din 1974 al revistei Marvel Comics The Incredible Hulk s-a vândut cu 657.250 de dolari (573.650 de euro).

Potrivit Heritage Auctions, pe parcursul licitaţiei de patru zile care s-a desfăşurat în Dallas, Texas, o copie a celebrului prim număr al revistei Action Comics din 1938, ce include întâia apariţie a lui Superman, s-a vândut cu 3,18 milioane de dolari (2,77 milioane de euro). Alte două exemplare au obţinut anterior preţuri mai mari la licitaţie, potrivit The Hollywood Reporter.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel