O planşă originală cu benzi desenate cu Spider-Man, vândută la licitaţie cu 3,36 milioane de dolari

radiodcnews Team | Dată: 17 ian 2022, 10:16 | Categorie: Lifestyle
 Sursa foto: Heritage Auctions/facebook.com
Sursa foto: Heritage Auctions/facebook.com

O planşă originală cu benzi desenate din 1984 cu Spider-Man, din seria ''Secret Wars'', a atins preţul record de 3,36 milioane de dolari (2,9 milioane de euro) la o licitaţie organizată începând de joi în Statele Unite, informează luni AFP.

În această planşă cu trei casete produsă de Mike Zeck şi preluată din numărul 8 din Secret Wars, o serie publicată de revista Marvel Comics în 1984-85, super-eroul îmbracă pentru prima dată costumul negru, care se dovedeşte a fi un simbiot - un parazit extraterestru - ceea ce va da naştere lui Venom, un super-răufăcător, scrie Agerpres. 

Această pagină a fost marea dezvăluire menţionată pe copertă! Aici, Peter Parker (adolescentul care se ascunde sub masca omului-păianjen - n.a.) şi-a luat cu adevărat noul costum negru şic, a explicat casa de licitaţii Heritage Auctions, descriind pagina 25 a publicaţiei.

Este un costum cu un secret! Pentru că se dovedeşte rapid că este viu şi că are propria agendă. Aceasta este originea personajului Venom!, a adăugat Heritage Auctions.

Lucrarea a fost listată iniţial la licitaţie cu preţul de 330.000 de dolari

Recordul anterior pentru o planşă originală a unei benzi desenate americane datează din 2014, când o pagină ce prezintă prima apariţie a lui Wolverine pentru un număr din 1974 al revistei Marvel Comics The Incredible Hulk s-a vândut cu 657.250 de dolari (573.650 de euro).

Potrivit Heritage Auctions, pe parcursul licitaţiei de patru zile care s-a desfăşurat în Dallas, Texas, o copie a celebrului prim număr al revistei Action Comics din 1938, ce include întâia apariţie a lui Superman, s-a vândut cu 3,18 milioane de dolari (2,77 milioane de euro). Alte două exemplare au obţinut anterior preţuri mai mari la licitaţie, potrivit The Hollywood Reporter.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite