O piesă a trupei Beatles, realizată cu ajutorul inteligenței articiale

Autorul articolului: Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
beatles - foto: Freepik@kjpargeter
beatles - foto: Freepik@kjpargeter

O piesă a trupei Beatles a fost creată cu ajutorul inteligenței artificiale.

Melodia va fi lansată în cursul acestui an. Fanii Beatles au fost extaziați când Paul McCartney a declarat că inteligența artificială folosită pentru a extrage vocea regretatului John Lennon dintr-un demo vechi le va permite celor de la The Beatles să lanseze ceea ce el numește "ultimul" cântec al trupei.

Inteligența artificială a fost folosită pentru a extrage vocea lui John Lennon dintr-un demo vechi pentru a crea un nou cântec Beatles, a declarat Paul McCartney.

McCartney, în vârstă de 80 de ani, a declarat pentru BBC că tehnologia a fost folosită pentru a separa vocile celor de la Beatles de sunetele de fundal în timpul realizării seriei de documentare The Beatles, realizată de regizorul Peter Jackson în 2021: Get Back. Noul cântec urmează să fie lansat în cursul acestui an, a precizat el.

Jackson a fost "capabil să extragă vocea lui John dintr-o bucată de casetă și un pian", a declarat McCartney pentru BBC Radio, notează CBC.

"Așa că, atunci când am ajuns să facem ceea ce va fi ultimul disc Beatles, a fost un demo pe care John îl avea și la care am lucrat. Am reușit să luăm vocea lui John și să o obținem pură prin intermediul acestei IA, astfel încât apoi să putem mixa discul așa cum ați face-o voi. Îți oferă un fel de marjă de manevră", a adăugat el.

McCartney a descris tehnologia AI ca fiind "oarecum înfricoșătoare, dar incitantă".

Aceeași tehnologie i-a permis lui McCartney să facă un "duet" virtual cu Lennon, care a fost ucis în 1980, pe piesa I've Got a Feeling, anul trecut, la Festivalul Glastonbury.

Cântărețul și compozitorul urmează să deschidă la sfârșitul acestei luni o expoziție la National Portrait Gallery, care va cuprinde fotografii inedite pe care le-a făcut în perioada de început a trupei The Beatles, când aceasta a devenit celebră în întreaga lume.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel