O piață din Paris va purta numele George Enescu. ”Superb omagiu adus compozitorului român”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache | Dată: 20 dec 2021, 18:44 | Categorie: Lifestyle

O piaţă din Paris va purta numele compozitorului român George Enescu, a anunţat vineri pe Twitter primarul adjunct al oraşului, Laurence Patrice.

'Mă bucur că Consiliul Primăriei din Paris a votat propunerea pe care am făcut-o împreună cu Delphine Bürkli (primar al arondismentului 9, n.red.), în semn de omagiu faţă de virtuosul compozitor român George Enescu. O piaţă îi va purta astfel numele în arondismentul al nouălea, pe care îl iubea atât de mult. A fost unul dintre acei mari artişti europeni deveniţi parizieni iluştri, a scris Laurence Patrice pe Twitter.


Decizia, salutată de ambasadorul României la ParisÎn anul Enescu, superb omagiu adus compozitorului român. În curând, va exista o piaţă în Paris care va purta numele genialului artist. Azi dimineaţă, Consiliul Primăriei Parisului a votat această decizie. Cu câteva zile în urmă, Primăria din arondismentul al 9-lea luase aceeaşi hotărâre. În acest arondisment, nu departe de Opera Garnier din Paris, va fi amplasată Piaţa Enescu - este locul în care compozitorul şi violonistul roman şi-a petrecut cea mai mare parte a anilor parizieni, a scris Luca Niculescu vineri pe Facebook.

Decizia primăriei Parisului încheie Anul Enescu, care marchează împlinirea a 140 de ani de la naşterea compozitorului român şi care, sub patronajul celor doi preşedinţi, Klaus Iohannis şi Emmanuel Macron, a cuprins o serie de evenimente omagiale printre care: prezenţa Orchestrei Naţionale a Franţei la cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Enescu şi montarea operei Oedip la Opera Bastille, a mai scris ambasadorul României la Paris pe pagina sa de Facebook.

Revelion fără artificii în Paris

Primăria Parisului a anulat spectacolul de artificii de Anul Nou şi festivităţile programate cu această ocazie pe Champs Elysees, în acord cu noile reguli ale autorităţilor franceze pentru a preveni răspândirea variantei Omicron a coronavirusului, informează Reuters, citând BFM TV.

Premierul francez Jean Castex a declarat vineri că petrecerile publice de mari dimensiuni şi focurile de artificii vor fi interzise în noaptea de Anul Nou şi a recomandat locuitorilor - chiar dacă sunt vaccinaţi - să îşi facă un test pentru depistarea COVID-19 înainte de a se aduna la petrecerile de sfârşit de an.

Cea mai recentă rată medie a incidenţei - pe o perioadă de şapte zile - este de 515 la 100.000 de locuitori, însă în unele zone ale ţării a fost înregistrat un număr considerabil mai mare de infectări, potrivit DPA.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite