O linie aeriană introduce paturile la clasa economy

Oana Pavelescu | Dată: 29 iun 2022, 20:58 | Categorie: Lifestyle
Shell și Qatar Energy încheie un contract uriaș
Shell și Qatar Energy încheie un contract uriaș

Paturile pentru călătoriile cu avionul erau disponibile până acum numai pentru clasa întâi sau chiar ultra clasa întâi.

Acum, Air New Zealand a anunțat că și-a dezvoltat conceptul SkyNest în ultimii cinci ani și spune că este gata pentru momentul lansării care va avea loc în 2024.

Scaunele sunt înlocuite cu paturi cu saltele adevărate, plus perne și lenjerie de pat răcoritoare, și sunt amplasate în partea din spate a avionului, chiar în spatele cabinei premium economy. Dar, ca tot ceea ce are legătură cu zborul în zilele noastre, acest anunț conține o mulțime de ”note scrise cu litere mici”.

În primul rând, aceste locuri nu vor fi incluse în prețul unui bilet economic. SkyNests sunt un produs separat, paturi suprapuse pe trei niveluri, și pot fi rezervate doar în intervale de patru ore - timpul pe care compania l-a stabilit a fi necesar pentru a permite oaspeților două cicluri de somn (care sunt de obicei de aproximativ 90 de minute), cu timp suplimentar pentru a se relaxa și a se trezi, notează Bloomberg. Fiecare aeronavă care va fi dotată cu aceste capsule va avea șase astfel de "pătuțuri", care vor fi întoarse între "sesiuni" de către însoțitorii de bord care vor igieniza și înlocui lenjeria de pat în ferestre de curățare de 30 de minute. 

Costul suplimentar al scaunului SkyNest lie-flat nu a fost încă stabilit, dar acesta va fi disponibil pentru oricine se află în clasa economy sau premium economy. Prețul va fi același indiferent de clasa biletului, deși Air New Zealand nu a decis încă dacă va fi fix sau dinamic, în funcție de cerere sau de momentul în care se va efectua zborul.

"Au fost 170.000 de ore de proiectare, evoluții constante ale unor dezvoltări mici și mari de design, ajustări inginerești pentru a ajunge acolo unde suntem", spune Leanne Geraghty, director general pentru clienți și vânzări al companiei aeriene, care spune că produsul final a reflectat o mulțime de păreri din partea clienților. "Aceștia nu s-au sfiit să ne spună care au fost punctele dificile, ce a funcționat bine și unde am putea îmbunătăți", explică ea. Următoarea fază de cercetare a clienților, adaugă ea, se va axa pe cât sunt oamenii dispuși să plătească pentru acest serviciu.

Un alt aspect important de luat în seamă este faptul că este posibil ca unii să nu se poată încadra la un loc în capsule. Air New Zealand are deja o opțiune de a întinde scaunele, numită SkyCouch, ceea ce permite pasagerilor să se întindă pe cele trei scaune ca ep o canapea sau pat împrovizat, ceea ce poate fi de interes pentru familii. Dar opțiunea aceasta poate fi rezervată și pentru un singur călător; rezervarea a trei locuri la clasa economică de la New York sau Chicago la Auckland costă la ora actuală aproximativ 3.000 de dolari, față de aproximativ 5.000 de dolari pentru un loc la clasa business.

Citește și: Hackerii pot ține pe loc nave de aprovizionare și avioane cargo mai des decât am crede

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite