O legendă a rock-ului își sărbătorește ziua de naștere. La mulți ani, Darius Rucker!

Autorul articolului: Andreea Deaconescu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Sursa: captură Youtube Darius Rucker
Sursa: captură Youtube Darius Rucker

Sărbătoritul zilei de azi este o figură marcantă a muzicii americane - Darius Rucker, solistul vocal și chitarist ritmic al trupei rock Hootie & the Blowfish. Rucker împlinește astăzi 58 de ani.

Născut pe 13 mai 1966 în Charleston, Carolina de Sud, Rucker și-a pus amprenta în muzica rock alături de colegii săi de trupă, Mark Bryan, Jim "Soni" Sonefeld și Dean Felber. Fondată în 1986, pe vremea studenției la Universitatea din Carolina de Sud, trupa Hootie & the Blowfish a lansat cinci albume de studio cu Rucker în frunte. Trupa a ajuns în Billboard Hot 100 cu șase hituri, iar o mare parte dintre aceste piese au fost compuse chiar de Rucker împreună cu ceilalți membri ai formației.

Cariera lui Rucker nu s-a oprit la rock. În 2002, acesta și-a lansat albumul solo de debut intitulat „Back to Then”, un omagiu adus muzicii R&B. Șase ani mai târziu, Rucker a semnat cu Capitol Nashville, casa de discuri axată pe muzică country, și a lansat cel de-al doilea album, „Learn to Live” (2008), marcat de genul muzical care l-a consacrat ulterior. Primul single al albumului, „Don't Think I Don't Think About It”, a ajuns pe primul loc în topul Hot Country Songs, devenind prima piesă a unui artist afro-american care să realizeze această performanță din 1983 (Charley Pride).

Succesul nu s-a oprit aici. Rucker a continuat cu alte trei single-uri de pe același album care s-au clasat pe poziții fruntașe în topuri: „It Won't Be Like This for Long”, „Alright” și „History in the Making”.

Cariera lui Darius Rucker este una prolifică. Au urmat alte albume de succes, printre care „Charleston, SC 1966” (2010), „True Believers” (2013), „Home for the Holidays” (2014), „Southern Style” (2014), „When Was the Last Time” (2017) și, cel mai recent, „Carolyn's Boy” (2023).

La mulți ani, Darius Rucker!

Youtube video image

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel