O instanță din SUA va audia în septembrie contestațiile la potențiala interdicție a TikTok

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
FOTO: freepik @cofentist_tm
FOTO: freepik @cofentist_tm

 O curte de apel din Statele Unite a stabilit marți un calendar accelerat pentru a analiza contestațiile legale la o nouă lege care cere companiei ByteDance, cu sediul în China, să renunțe la activele TikTok din SUA până la 19 ianuarie sau să fie interzisă.

Curtea de Apel a Statelor Unite pentru Districtul Columbia a dispus ca acest caz să fie stabilit pentru dezbateri orale în septembrie, după ce TikTok, ByteDance și un grup de creatori de conținut TikTok s-au alăturat Departamentului de Justiție la începutul acestei luni pentru a cere instanței un program rapid, potrivit Reuters.

La 14 mai, un grup de creatori TikTok a intentat un proces pentru a bloca legea care ar putea interzice aplicația folosită de 170 de milioane de americani, afirmând că aceasta a avut "un efect profund asupra vieții americane", după ce TikTok și compania mamă ByteDance au intentat un proces similar.

Conform calendarului Curții de Apel, creatorii, TikTok și ByteDance trebuie să depună memorii juridice până la 20 iunie, iar Departamentul de Justiție până la 26 iulie, iar memoriile de răspuns până la 15 august.

TikTok a declarat că datorită calendarului accelerat, consideră că contestația juridică poate fi rezolvată fără a fi nevoie să solicite măsuri provizorii de urgență.

TikTok și Departamentul de Justiție au solicitat o hotărâre până la 6 decembrie pentru a putea solicita o revizuire la Curtea Supremă, dacă este necesar.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel