O galerie din Edinburgh investește în talentele ascunse invitând artiștii să-și expună propriile piese

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Homepage
Foto: Pexels
Foto: Pexels

O galerie unică din Edinburgh face un pas curajos, invitând publicul larg să își expună propriile creații artistice. Edinburgh Printmakers, situată într-o fostă fabrică din Fountainbridge, a inaugurat primul atelier de gravură deschis publicului din Marea Britanie acum 57 de ani.

Noul eveniment, intitulat "Castle Mills Atunci și Acum: A Cui Galerie Este, Oricum?" va oferi un spațiu în care artiștii aspiranți să-și prezinte lucrările sau să contribuie la selecția altor opere de artă. Inițiativa se va derula între 19 aprilie și 30 iunie, urmărind să ofere "o experiență interactivă, în timp real și în persoană", scrie The Guardian.

Sunt acceptate lucrări într-o diversitate de medii, inclusiv pictură, gravură, desen, textile, sculptură și artă performativă. Se așteaptă participarea activă a elevilor, grupurilor comunitare și vizitatorilor.

Un purtător de cuvânt a declarat: "Regulile sunt simple: oricine poate adăuga lucrări și/sau alege să co-cureze expoziția, mutând operele de artă în spațiu după cum consideră potrivit."

Știrea vine după ce o galerie din Munchen, Germania, a dezvăluit că unul dintre tehnicienii săi introdusese pe furiș propria pictură, expunând-o alături de opere de artă modernă și contemporană celebre, inclusiv creații ale regretatului Andy Warhol.

Experimentul din Edinburgh amintește și de o farsă similară a unui tehnician german, care intenționa să critice conducerea muzeului.

Edinburgh Printmakers a găzduit de-a lungul timpului lucrări ale unor artiști de renume precum Eduardo Paolozzi, Sam Ainsley, John Byrne, Victoria Crowe, Alasdair Gray, Rachel MacLean, John Bellany și Alberta Whittle.

Ilaria Casini, responsabil cultural la Edinburgh Printmakers, a declarat: "Această expoziție va reuni perspective și povești din istoria prestigioasă a galeriei. Așteptăm cu nerădare conversațiile, descoperirile artistice și celebrarea creativității care ne așteaptă."

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel