O furtună solară puternică se îndreaptă spre Pământ. Cum să te protejezi

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: pexels, Jonas Ferlin
Foto: pexels, Jonas Ferlin

Datorită dublului zgomot, al vântului solar de mare viteză și mai multor explozii cu masă coronală, este foarte posibil să traversămo furtună puternică în zilele următoare , precum și câteva moderate și slabe, relatează Science Alert.

Potrivit rapoartelor mai multor agenții de meteorologie spațială din întreaga lume, Pământul va fi în curând acoperit de furtuni solare.

British Met Office, Centrul de prognoză meteorologică din SUA și Biroul Australian de Meteorologie au emis aviz pentru furtunile solare sau geomagnetice în următoarele zile.

Ce sunt furtunile solare

Furtunile magnetice  sunt perturbări în câmpul magnetic al Pământului cauzate de erupțiile solare. Astfel de fluctuații pot afecta negativ funcționarea sistemelor de comunicații, precum și sănătatea umană. Chiar și o mică creștere a activității poate afecta sănătatea.

Acesta este un comportament normal al Soarelui, mai ales în stadiul actual al ciclului său de activitate de 11 ani. Aceste furtuni pot provoca mici defecțiuni tehnice pe care probabil nici nu le veți observa - o furtună moderată a trecut deja .

Potrivit oamenilor de știință, furtunile solare sunt o componentă normală și permanentă a vieții minunatului nostru Soare, aflat într-o permanentă dinamică.

Aproximativ la fiecare 11 ani, Soarele trece prin diferite niveluri de activitate, de la scăzut la ridicat și înapoi la scăzut, pe măsură ce începe un nou ciclu.

Cum să te protejezi de efectele unei furtuni magnetice

Furtunile magnetice au cel mai puternic efect asupra persoanelor dependente de vreme, așa-numite meteo-sensibile. De asemenea, persoanele vârstnice, bolnavii cronici, precum și femeile însărcinate sunt categoriile cele mai vulnerabile la furtunile solare.

În zilele în care se petrec furtuni magnetice, sunt posibile următoarele simptome: dureri de cap, amețeli, greață, dureri la nivelul articulațiilor și mușchilor, slăbiciune severă, hipertensiune arterială, exacerbare a bolilor cronice.

Pentru a minimiza impactul negativ al unei furtuni, urmați regulile unui stil de viață sănătos în zilele înainte și în timpul furtunii.

  • Dormiți cel puțin 7 ore.

  • Încercați să evitați stresul și conflictele.

  • Evitați alcoolul, băuturile energizante, țigările și cafeaua.

  • Beți ceai de plante.

  • Reduceți utilizarea alimentelor grase, prăjite și condimentate.

  • Petreceți mai mult timp în aer curat și aerisește camera.

  • Faceți mișcare mai des.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel