O foaie cu versurile melodiei ''Lovely Rita'', scrise de mână de Paul McCartney, scoasă la licitaţie în februarie

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Paul McCartney va încheia Got Back Tour 2024 cu patru spectacole în Marea Britanie /Facebook
Paul McCartney va încheia Got Back Tour 2024 cu patru spectacole în Marea Britanie /Facebook

O pagină de agendă pe care Paul McCartney a scris versurile melodiei ''Lovely Rita'' va fi scoasă la licitaţie în februarie, în cadrul Târgului internaţional de carte veche din California, desfăşurat în perioada 9-11 februarie, în San Francisco, informează DPA.

Melodia, inclusă pe partea B a celui mai faimos album al trupei The Beatles, Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, este un cântec de iubire despre o poliţistă care scrie amenzi pentru parcare neregulamentară.

Valoarea acestui mic şi rar fragment din istoria celebrei formaţii este estimată la peste o jumătate de milion de dolari. Este prima ciornă a versurilor melodiei, potrivit site-ului Biblioctopus Rare Books, compania care scoate la vânzare pagina.

Versurile sunt scrijelite cu pixul pe o foaie liniată, ruptă dintr-o agendă cu spirală. Pe foaie apar cuvinte tăiate, comentarii şi reformulări. Foaia înrămată este scoasă la vânzare alături de coperta albumului şi de o mică plachetă.

Astfel de obiecte nu ajung pe piaţă atât de des, iar când ajung nu sunt mereu atât de semnificative, a spus Susan Benne, directoarea asociaţiei care organizează licitaţia din februarie, Antiquarian Booksellers' Association of America (ABAA).

Târgul internaţional de carte veche este o expoziţie anuală care include cărţi vechi, hărţi, manuscrise şi fotografii. Printre obiectele rare prezente la târg se mai află ilustraţia originală de pe coperta volumului The Left Hand of Darkness, al scriitoarei SF Ursula K. Le Guin, precum şi o hartă a oraşului San Francisco din 1911.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel