O femeie de 90 de ani din Japonia a supraviețuit miraculos cinci zile sub dărămâturile cauzate de cutremur 

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Japonia, sub avertisment de tsunami după un cutremur cu magnitudinea de 6,6
Japonia, sub avertisment de tsunami după un cutremur cu magnitudinea de 6,6

O femeie de 90 de ani din Japonia a supraviețuit cutremurului, deși casa s-a prăbușit peste ea și a stat blocată timp de cinci zile.  

O nonagenară a fost scoasă în viaţă de sub dărâmături în Japonia, la cinci zile după seismul puternic care a lovit această ţară şi în urma căruia au murit cel puţin 126 de persoane, informează DPA.

Femeia a fost descoperită sâmbătă sub ruinele unei case prăbuşite în oraşul de coastă Suzu (vest), a relatat duminică Agenţia japoneză de presă Kyodo.

Primele 72 de ore sunt cruciale în căutarea supravieţuitorilor. Dacă persoanele prinse sub dărâmături nu sunt salvate în acest interval, şansele lor de supravieţuire sunt reduse dramatic.

Cutremurul din Japonia va avea probabil un bilanț de peste 300 de morți Bilanţul deceselor în urma seismului cu magnitudinea 7,6 produs în prima zi a anului a urcat la 126, iar peste 200 de persoane sunt în continuare date dispărute, a relatat agenţia de presă niponă Kyodo, citând autorităţile locale.

Seismul a provocat pagube semnificative şi incendii în prefectura Ishikawa, cea mai grav afectată. Distribuirea ajutoarelor este dificilă din cauza drumurilor avariate în urma seismului. Circa 30.000 de persoane sunt găzduite în aproximativ 370 de adăposturi în Ishikawa, potrivit Kyodo. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel