O femeie a ars bancnote de circa 3.000 de euro de teamă că ar putea contracta COVID-19. Care a fost răspunsul băncii

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

O femeie în vârstă de 74 de ani din Israel, care se temea că ar putea contracta COVID-19 de pe bani, a pus mai multe bancnote într-un vas cu înălbitor pe care l-a introdus în cuptorul cu microunde, a declarat joi Banca Naţională. Bancnotele, în valoare de circa 2.860 de euro, au luat foc.

Femeia, în vârstă de 74 de ani, a incinerat accidental 10.000 de shekeli (aproximativ 2.860 de euro).

Aceasta este administrator de condominiu și a vrut să dezinfecteze banii primiţi de la chiriaşi, explică ea, într-o scrisoare trimisă Băncii Centrale din Israel.

Mă simt foarte vinovată pentru că nu sunt banii mei, iar eu sunt un cetăţean onest, care nu a distrus niciodată bani, a precizat ea în scrisoare.

Răspunsul salvator, primit de la Banca Națională


Femeia a trimis băncii centrale peste 70 de bancnote. Angajaţii băncii au examinat bancnotele şi, după ce au constat că acestea erau reale, au decis să le înlocuiască și să ramburseze integral suma scrie Jpost,care citează ynet.

Amir Spernovich de la Departamentul pentru numerar al băncii a explicat că bancnotele din Israel conţin filamente de fier care pot lua foc în cuptorul cu microunde.

Potrivit experţilor în domeniul sanitar, probabilitatea de a contracta coronavirusul prin atingerea bancnotelor sau a monedelor este foarte redusă.

Un purtător de cuvânt al băncii a declarat că instituţia financiară înlocuieşte în fiecare an mii de bancnote deteriorate. Însă, până în prezent nu am avut un caz în care bancnotele să fie gătite, a spus el, citat de Agerpres. 

În februarie 2020, în primele luni ale pandemiei, băncile chineze au început să dezinfecteze numerarul înainte de a fi dat clienților, scrie CNBC .Cu toate acestea, este foarte puțin probabil ca virusul să se transmită prin numerar, așa cum se arată într-un studiu academic.

Horoscop 2022 Rac, Leu, Fecioară

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel