O companie de prăjituri din New York devine virală după ce a refuzat o colaborare cu o „influenceriță începătoare”

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Proprietarul unei companii de prăjituri din New York a devenit viral după ce a refuzat o colaborare cu o „influencer începătoare”. La începutul lunii mai, Ana Montez, recent logodită, a contactat Halfsies Cookie Company pentru a-și exprima interesul de a colabora cu brandul înainte de nunta sa.

Dave Maffei, co-fondatorul companiei de prăjituri, a distribuit schimbul de e-mailuri devenit acum viral pe pagina de Instagram a brandului, pe 8 mai, scrie NBC News.

„Sunt Ana Montez și eu și logodnicul meu tocmai ne-am logodit!!! Mă pregătesc să-mi răsfăț echipa la maxim!” a scris Montez într-un e-mail către Maffei. „Pe măsură ce mă cufund în planificarea nunții, aș dori să includ produsele voastre uimitoare în cutiile mele pentru petrecerea de nuntă. Sunteți pregătiți pentru un pic de fericire nupțială? Hai să discutăm!”

Când Maffei a îndrumat-o pe Montez către pagina lor de comenzi, ea a răspuns: „Mă întrebam dacă faceți colaborări cu influenceri.” Montez, care avea 1.380 de urmăritori pe Instagram la momentul postării lui Maffei, a susținut că este o „începătoare” în acest domeniu și că „a colaborat cu câteva branduri”.

Deși Montez nu a cerut explicit produse gratuite, Maffei a declarat pentru TODAY.com că, în ultimele luni, a primit un aflux de cereri de la utilizatori de social media care pretind că sunt influenceri – mulți dintre ei dorind prăjituri gratuite, în special pentru petreceri de burlăcițe.

„Cred că a început pe TikTok ca un trend”, a spus Maffei pentru TODAY.com într-un interviu.

El continuă: „Spun că vor să-și răsfețe fetele. Iubesc produsele noastre. Sunt fani de mult timp. Și atunci le răspund: 'Văd că nu ne urmăriți. Sunteți fan, dar nu ne urmăriți. Și spuneți că ați avut produsele noastre înainte. Ați comandat? Care este numărul comenzii?'”

Maffei spune că atunci când a început să le ceară utilizatorilor de social media numerele comenzilor lor anterioare, aceștia au început să-i ignore mesajele sau să le șteargă complet.

„Asta este fraudă”, adaugă Maffei. „Suntem o mică afacere. Mă simt rău pentru oamenii care sunt păcăliți de tacticile lor.”

Carly Hill, consultant în comunicare care lucrează în marketingul și managementul influencerilor, a explicat pentru TODAY.com ce metrici folosesc brandurile și agențiile pentru a determina dacă cineva este influencer.

„În general, 10.000 de urmăritori este pragul de la care consider că cineva este un influencer începător, dar termenul mai corect este micro-influencer,” a explicat Hill. „O mie de urmăritori este foarte puțin în lumea influencerilor. Dar, din nou, toată lumea trebuie să înceapă de undeva.”

Maffei spune că mulți dintre urmăritorii săi de pe social media – în special alți proprietari de mici afaceri – îi susțin tacticile de a face publice cererile utilizatorilor de social media care pretind că sunt influenceri pentru a obține produse gratuite. Totuși, nu toată lumea a fost de acord cu postările sale devenite virale.

„Unii oameni care nu înțeleg ce se întâmplă mă văd ca pe un agresor”, spune Maffei. „Înlătur vălul de intimitate pe care credeau că îl au când se comportau ridicol spunându-mi minciuni.”

Comentariile la postările sale au fost împărțite, mulți fiind nemulțumiți de modul în care a gestionat situația.

„Puteți spune nu... ea și-a încercat norocul”, a scris un utilizator de Instagram. „Și nu mă voi supăra pe ea pentru asta. Nici o afacere nu ar trebui să se comporte atât de neprofesional. Foarte dezgustător.”

„De ce să o expui pe rețelele sociale,” a spus un altul. „Această companie este condusă de copii? Grosolan și neprofesional. Să-și revină.”

Cu toate acestea, mulți utilizatori de social media i-au luat apărarea lui Maffei.

„Bravo pentru că îți aperi afacerea”, a scris cineva în secțiunea de comentarii. „Un adevărat influencer este, de asemenea, o afacere și ar înțelege ce înseamnă ROI. Oamenii sunt doar leneși și se simt îndreptățiți.”

„Numărul acestor e-mailuri în ultima vreme este NEBUN! Răspunsurile tale sunt perfecte ????,” a spus un alt utilizator.

Maffei spune că influencerii care doresc să colaboreze cu Halfsies Cookie Co. ar trebui să se familiarizeze cu brandul înainte de a solicita o colaborare sau produse gratuite.

„Pentru un influencer nou, cel mai bine este să cumpere produse mai întâi și să-și crească numărul de urmăritori în acest fel,” spune Maffei, adăugând că, în cele din urmă, brandurile pot contacta acel influencer pentru a propune o colaborare de promovare.

Dacă brandul său ar fi interesat să colaboreze cu un influencer, Maffei spune că ar evalua investiția inițială necesară și câte vânzări ar trebui să genereze influencerul pentru a ajunge la un punct de echilibru sau pentru a obține un profit.

Maffei este deschis să lucreze cu influenceri care au cel puțin 5.000 de urmăritori. Una dintre cele mai de succes colaborări ale sale a fost cu Amber Lancaster, un model de la „The Price is Right” și influencer cu aproape 500.000 de urmăritori pe Instagram.

„Ea a cumpărat de fapt prăjituri de la noi la început,” explică Maffei. „A postat despre ele și am văzut o mulțime de urmăritori venind. Ne-a cerut un cod; i-am dat un cod. Acest cod ne-a generat peste 100.000 de dolari în vânzări de când am început.”

Hill sfătuiește influencerii aspiranți să ia în considerare ce servicii strategice pot oferi brandului în schimbul produselor gratuite.

„Cred că, pentru ea, cel mai important ar fi fost să creeze conținut pentru ca ei să-l folosească,” spune Hill. „Cred că aici a eșuat acest schimb, prin faptul că ea a cerut ceva fără a împărtăși cu adevărat ce ar putea promova și ea.”

Maffei subliniază că aceste colaborări pot fi „incredibil de eficiente cu persoana potrivită.”

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel