O cioară agresivă atacă oamenii cu păr lung pe stradă

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 05 iun 2023, 16:29 | Categorie: Știri
O cioară agresivă atacă oamenii cu păr lung pe stradă / Photo by Mike Bird
O cioară agresivă atacă oamenii cu păr lung pe stradă / Photo by Mike Bird

Pe o stradă din Londra, o cioară agresivă atacă localnicii, ceea ce a generat frică în rândul acestora, determinându-i să se teamă să iasă din case.

Pe o stradă din Londra, o cioară înfuriată terorizează locuitorii, provocând teamă și împiedicându-i să iasă din case.

Potrivit specialiștilor în fauna sălbatică, pasărea agresivă atacă doar în scopul de a-și proteja cuibul și puii, în contrast cu ceea ce se întâmplă în filmul "Păsările" regizat de Hitchcock, unde există alte motive implicate.

„Atacă și de 20 de ori pe zi”, a declarat managerul unui magazin din zonă.

„O doamnă a fost atacată dimineața în drum spre serviciu și apoi a fost atacată din nou când se întorcea acasă. A intrat în magazin, era foarte speriată. Una dintre ele sângera. Le atacă din spate, dar dacă te întorci cu fața la ea, cioara zboară”, a spus un alt localnic.

Potrivit comercianților, cioara atacă numai persoanele care au părul lung.

„Grupul nostru de WhatsApp din cartier a explodat. Este foarte ciudat. Fiica mea a fost atacată de două ori. Vecina mea a fost zgâriată pe obraz. Am sunat la Camden Council, dar au spus că nu pot face nimic, deoarece ciorile nu sunt dăunătoare”, a declarat un alt localnic.

Conform experților, cioara în cauză acționează în scopul de a-și proteja puii și se anticipează că, odată ce aceștia vor părăsi cuibul în următoarele săptămâni, pasărea se va calma și nu va mai ataca locuitorii localității.

„Pare a fi o cioară pradătoare. Este o pasăre destul de mare. Îmi pot imagina că este destul de înfricoșătoare. Este posibil ca această cioară să cuibărească de-a lungul acelei porțiuni de drum și este posibil să aibă pui în cuib. Acesta este singurul lucru la care mă gândesc că ar putea face o cioară să acționeze agresiv față de oameni.

Corbii, ca toate păsările, sunt speriați de oameni, așa că își apără puii mai degrabă decât să atace oamenii. Știm că ciorile sunt foarte inteligente, deși nu suficient de inteligente în acest caz pentru a-și da seama că acești oameni nu îi atacă puii”, a explicat Tom Stewart de la British Trust for Ornithology.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience