O chitară spartă pe scenă de Kurt Cobain a fost vândută pentru 600.000 de dolari la licitaţie în SUA

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
O chitară spartă pe scenă de Kurt Cobain a fost vândută pentru 600.000 de dolari la licitaţie în SUA
O chitară spartă pe scenă de Kurt Cobain a fost vândută pentru 600.000 de dolari la licitaţie în SUA

O chitară spartă pe scenă de cântăreţul Kurt Cobain, liderul legendarei trupe americane Nirvana, a fost vândută la licitaţie pentru aproape 600.000 de dolari în Statele Unite, a anunţat sâmbătă casa de licitaţii, relatează AFP.

Casa de licitaţii Julien's Auctions, care estimase că chitara se va vinde pentru o sumă de zece ori mai mică, a anunţat că aceasta a fost adjudecată pentru suma de 595.000 de dolari în timpul unei licitaţii organizate la Hard Rock Cafe din New York.

Julien's Auctions anunţase că instrumentul deteriorat, o Fender Stratocaster neagră, a fost reasamblată, dar nu mai putea fi utilizată. Chitara a fost semnată de toţi cei trei membri ai Nirvana: vocalistul şi chitaristul Kurt Cobain, basistul Krist Novoselic şi bateristul Dave Grohl.

Fisurile provocate de Kurt Cobain când a spart chitara sunt încă vizibile, a declarat pentru AFP Kody Frederick, de la Julien's Auctions. "Când era pe scenă, când cânta, Kurt Cobain era o maşină. Era furios şi aceasta se simţea. Mai ales în felul în care şi-a tratat instrumentele", a adăugat el.

Într-un fel, această chitara "deteriorată" a unui "muzician controversat" reprezintă această "epocă crudă şi furtunoasă din istoria muzicii", a mai spus el.

Cu tonurile sale grunge, Nirvana, trupă creată în statul Washington la sfârşitul anilor '80, a cunoscut un succes fulminant după lansarea celui de-al doilea album al său, "Nevermind", în 1991, care s-a vândut în peste 30 de milioane de exemplare.

Kurt Cobain, cântăreţ şi compozitor al grupului, a fost propulsat în vârf, devenind un idol blond, considerat vocea noii generaţii. Poate prea sus pentru acest tânăr plin de viaţă, în timp ce se lupta cu dependenţa de droguri şi depresia, şi care menţinea o relaţie complexă cu soţia sa, cântăreaţa Courtney Love.

El s-a sinucis în aprilie 1994, la vârsta de 27 de ani. La aproape 30 de ani de la moartea sa, amprenta pe care a lăsat-o asupra rock-ului şi în mintea generaţiilor de adolescenţi şi tineri adulţi rămâne vizibilă.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel