O berărie din Germania a inventat berea praf. Ce spun experții

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Berea praf nu este o idee nouă
Berea praf nu este o idee nouă

Nemții au dezvoltat o bere sub formă de praf aproape identică cu o bere lager clasică

Neuzeller Klosterbräu, o fabrică de bere din Germania, a dezvoltat o bere blondă sub formă de pudră care vă permite să preparați o bere la fel ca un shake proteic: Trebuie doar să adăugați apă și să amestecați. Rezultatul este o bere rece carbogazoasă care arată ca și cum ar fi venit de la robinet.

Dincolo de comoditate, pulberea are și un impact asupra mediului, spune fabrica de bere, deoarece folosește mai puține resurse, cum ar fi sticlele și apa, și are un cost de transport mult mai mic.

Totuși, o bere sub formă de pulbere? Băutorii înrăiți sunt sceptici - iar fabrica de bere înțelege de ce.

"Noi ... știm că băutorii clasici de pilsner și toți pasionații de bere artizanală, în special în Germania, vor fi sceptici în privința produsului nostru la început", a declarat Stefan Fritsche, directorul general al fabricii de bere, într-o declarație. "Nu este vorba doar de a aduce un nou produs pe piață, ci de a perturba modelul de afaceri al berii."

Deocamdată, berea sub formă de pudră este non-alcoolică, dar Neuzeller Klosterbräu spune că intenționează să adauge în curând o versiune cu infuzie de alcool. Inițial, compania plănuiește să vizeze piețele "intense de transport" din Asia și Africa, oferind mai întâi versiunea fără alcool a băuturii în cursul acestui an.

"A sosit momentul să punem la încercare producția clasică de bere și logistica, având în vedere modul în care ne tratăm mediul înconjurător", a declarat Helmut Fritsche, un oficial al fabricii de bere. "Miliarde de litri de apă sunt transportați către consumatorii din întreaga lume, deoarece berea este formată din până la 90 la sută apă. Din punct de vedere ecologic, economisim deja la transport, dar încă nu și la utilizarea resurselor și la costurile de producție."

Neuzeller Klosterbräu are un palmares în ceea ce privește fabricarea de produse de bere neobișnuite. În trecut, a creat ceea ce numește o "bere anti-îmbătrânire" și o bere de cartofi.

Acestea sunt unice, dar sunt departe de unele dintre cele mai deosebite creații ale industriei, inclusiv Hvalur 2 - o bere de sezon cu 5,2% ABV care încorporează în procesul de fabricare a berii testicule de balene cu aripioare afumate cu bălegar uscat de oaie.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel