O alpinistă a murit în Bucegi de ziua ei de naştere. Trupul nu a putut fi recuperat din cauza vremii

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Social
Fotografie creată de Andrei Tanase, de la Pexels
Fotografie creată de Andrei Tanase, de la Pexels

O alpinistă experimentată a murit în munții Bucegi. 

O alpinistă experimentată a decedat după ce a căzut în munţii Bucegi în timp ce încerca să parcurgă traseul Albişoara Gemenelor, trupul acesteia neputând fi deocamdată recuperat din cauza vremii nefavorabile, a anunţat, joi, Serviciul Salvamont Buşteni, scrie Agerpres. 

Potrivit sursei citate, accidentul s-a petrecut chiar de ziua de naştere a femeii, care era din Braşov.

Se pare că victima a plecat singură, miercuri, pe traseu, iar pe la amiază nu a mai răspuns la telefon, astfel că familia îngrijorată a cerut sprijinul salvatorilor montani.

Vreme nefavorabilă 



Apelul a fost primit de echipele Salvamont Buşteni şi Salvamont Prahova în jurul orei 18,00, dar din cauza viscolului puternic şi a transportului de zăpadă, deplasarea salvatorilor aflaţi pe Platoul Bucegi a fost imposibilă.

"O altă echipă a plecat din Buşteni pe urmele fetei, dar când a ajuns în zona de creastă, vântul puternic a şters urmele celei dispărute şi aceasta nu a putut fi găsită. Azi dimineaţă, pe lumină, o altă echipă a reuşit să localizeze victima. Era căzută pe un versant sud-estic, fără semne vitale", precizează Salvamont Buşteni.

Pentru că terenul este foarte accidentat în zonă, iar accesul este dificil, s-a solicitat ajutorul unui elicopter. După mai multe încercări de extragere prin troliere, misiunea a fost anulată din cauza rafalelor puternice şi a riscului de avalanşă generat de aeronavă.

În aceste condiţii, s-a stabilit că acţiunea de recuperare a trupului neînsufleţit al alpinistei va fi reluată atunci când condiţiile meteo vor permite acest lucru.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel