Număr limitat de spectatori la ceremonia de deschidere a JO Paris 2024

Autorul articolului: Sonia Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Sport
FOTO: Freepik @EyeEm
FOTO: Freepik @EyeEm

Doar 320.000 de spectatori vor putea asista la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024.

Gerald Darmanin, ministrul francez de Interne,  a anunţat miercuri reducerea numărului de spectatori care vor putea asista la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară, ediţia 2024, care va avea loc în premieră în afara unui stadion, pe fluviul Sena, anunţă mass-media franceză.

Darmanin a declarat pentru postul de televiziune Fance 2 că aproximativ 320.000 de persoane vor fi autorizate să urmărească defilarea delegaţiilor sportivilor, în bărci, pe fluviul Sena, în data de 26 iulie.

”Vă reamintesc că Jocurile Olimpice la Paris sunt o dată la un secol, iar o ceremonie de deschidere în afara unui stadion nu a există niciodată, este o dată la 3.000 de ani.

Ideea este că vor fi 100.000 de oameni pe cheiurile de jos, care vor urmări ceremonia. Acestea sunt bilete plătite. Vor fi peste 220.000 de oameni pe cheiurile de sus, care se vor apropia de Sena şi sunt toţi cei care locuiesc şi care vor putea închiria sau vor putea petrece seara de-a lungul Senei, de la Bercy la Trocadero. Şi cu primirea tuturor şefilor de stat şi a tuturor delegaţiilor la Trocadero”, a spus ministrul Darmanin.

Se spera la 600.000 de spectatori la ceremonie

Organizatorii JO 2024 sperau iniţial ca 600.000 de persoane să poată participa la evenimentul din 26 iulie. Însă ambiţiile lor s-au redus la 400.000 de oameni, anul trecut în octombrie, iar acum Gerald Darmanin a confirmat zvonurile privind o nouă reducere a numărului de spectatori.

Această reducere afectează însă doar cheiurile înalte, nu şi pe cele de jos, unde vor fi autorizaţi 100.000 de posesori de bilete (cu preţul cuprins între 90 şi 2.700 de euro), care vor fi supravegheaţi de 2.000 de agenţi de securitate ai unor firme private.

Ceilalţi spectatori, de pe cheiurile de sus, vor fi grupaţi în mai multe zone în care securitatea va fi gestionată de serviciile de stat şi de cei 45.000 de oameni ai legii mobilizaţi pe parcursul defilării de 12 km.

Vezi și: Se schimbă textul Cartei Olimpice. CIO vrea să garanteze liberatea de exprimare a sportivilor

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel