Nu faci duș după ce înoți în mare? Iată câteva motive foarte bune pentru a începe

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Apa sărată are numeroase beneficii pentru pielea noastră, dar îngrijirea după înotul în mare este la fel de importantă pentru protecția pielii.

Apa de mare conține minerale precum magneziu, sodiu, calciu, clorură și sulfat care acționează ca produse cosmetice naturale și au un efect pozitiv asupra pielii noastre. 

De asemenea, marea conține provizii de minerale, vitamine, aminoacizi și microorganisme care au efecte antibacteriene și pot servi drept antibiotice naturale

Cu toate acestea, este important să folosiți cu moderație beneficiile mării.

Proprietățile medicinale ale apei de mare

Daca ai avut vreodata cosuri, probabil ca ai fost sfatuit sa faci baie in mare si ca asta iti va ajuta tenul. Apa sărată închide porii, absoarbe excesul de sebum și echilibrează formarea acestuia și distruge bacteriile care provoacă acneea. Îmbunătățește bariera pielii și are efect detoxifiant.

De asemenea, marea atenuează aspectul neplăcut al cicatricilor, reduce umflăturile și accelerează procesul de vindecare a rănilor și acționează ca un exfoliant care îndepărtează celulele moarte ale pielii. 

De ce să ai grijă după înotul în mare

Cu toate acestea, o baie zilnică în mare ne poate usca pielea și părul. Dacă nu le îngrijim corespunzător, pielea va deveni inelastică și lipsită de strălucire, iar părul se va despica.

Așadar, apa de mare în cantitatea potrivită poate curăța porii, poate distruge bacteriile care cauzează acneea, echilibrează producția de sebum și chiar hidratează stratul exterior al pielii, dar contactul excesiv cu apa sărată va duce la unele efecte neplăcute.

Este adevărat - dacă petreci puțin timp în mare, sarea și toate mineralele sale vor avea un efect pozitiv asupra pielii și părului tău, dar dacă faci exces acest lucru poate provoca roșeață și iritație, mai ales în combinație cu radiațiile UV.

De asemenea, este important să eliminam eficient sarea din piele și păr

Dacă ne spălăm pielea cu un săpun sau un gel de duș alcalin, care nu face spumă, chiar și după duș, particulele de sare pot rămâne pe piele și o pot deshidrata, iar expunerea la soare o agresează și mai mult.

Deci, cum să vă îngrijiți corect corpul în zilele de vară?

  • dușul este obligatoriu după fiecare înot,

  • folosiți un gel de duș spumant,

  • exfoliaza-ti periodic corpul,

  • ai grijă de pielea ta cu loțiuni hidratante,

  • pune ocazional o mască hidratantă pe păr.

  • este important să bei cantități mari de apă! 

Corpul tău, inclusiv pielea și părul tău, îți va mulțumi.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel