Nu aruncați coaja de banană. Lustruiește perfect și redă strălucirea obiectelor și plantelor, fertilizează și hrănește

Antonio Grigore |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Cel mai eficient și ieftin somnifer natural: Pexels/ HVETS production
Cel mai eficient și ieftin somnifer natural: Pexels/ HVETS production

Coaja de banană este utilă în multe cazuri. Iată câteva sugestii despre cum îl puteți folosi

PENTRU CURĂȚAREA PRODUSELOR DE ARGINT

Folosind partea interioară a unei coji de banană, puteți reda strălucirea obiectelor de argint. Frecați-le bine și apoi lustruiți-le cu o cârpă moale.

PENTRU PLANTE DE INTERIOR MAI FRUMOASE

Frecați frunzele plantelor de apartament cu partea interioară a unei coji de banană. Frunzele vor avea o nouă strălucire și vor fi complet împrospătate.


CA FERTILIZANT NATURAL

Bananele și coaja de banană sunt excelente îngrășăminte naturale, deoarece sunt bogate în minerale precum fosfor și potasiu. Puteți să le compostați, să le îngropați întregi în pământ sau să le tăiați și să le amestecați cu pământul. De asemenea, puteți pune câteva coji de banană într-o sticlă cu apă, le lăsați cteva zile, iar apa o puteți folosi pentru a uda plantele.


PENTRU PIELE

Interiorul cojii de banană ameliorează mâncărimea după mușcături de insecte, răni minore sau arsuri și este util și împotriva negilor.

PENTRU PĂRUL TĂU

Banana este un balsam excelent care ajută la refacerea părului uscat și deteriorat. Pasează o banană de mărime medie decojită, apoi adaugă o lingură de smântână dulce și o lingură de miere și amestecă bine. Aplicați pe părul uscat, puneți o cască de duș și înfășurați cu un prosop cald. Lasă o oră. Clătește bine cu apă caldă, apoi șamponează-ți părul ca de obicei.


MASCĂ

Curățați banana, zdrobiți-o cu o lingură și amestecați-o cu o lingură de iaurt. Aplicați amestecul pe față și lăsați-l timp de zece minute. Clătiți mai întâi cu lapte, apoi cu apă. Această mască este menită să împrospăteze pielea normală.


PENTRU PANTOFII DE PIELE

Frecați încălțămintea mai întâi cu partea interioară a cojii de banană, apoi ștergeți bine cu o cârpă.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel