Novak Djokovic a câștigat ultimul Masters al anului. A atins recordul trofeelor Masters 1000

Autorul articolului: Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Sport

Novak Djokovic a câștigat turneul ATP Masters 1000 de la Paris-Bercy. Cu acest succes, liderul mondial a bifat două recorduri: al șaptea titlu la Paris-Bercy și al 40-lea Masters 1000.

Sârbul Novak Djokovic, liderul mondial, a câştigat duminică turneul ATP Masters 1000 de la Paris-Bercy, învingându-l în finală pe bulgarul Grigor Dimitrov în două seturi, 6-4, 6-3.

Djokovic, afectat de un ”virus la stomac” la începutul săptămânii, a cucerit al şaptelea titlu în sala pariziană şi un al 40-lea la un turneu Masters 1000, în ambele cazuri un record, notează AFP. Pentru el a fost a 58-a finală de Masters 1.000, alt record.

Sârbul de 36 de ani a ajuns la o serie de 18 victorii, el fiind învins ultima oară de spaniolul Carlos Alcaraz în
epica finală de la Wimbledon.

Următoarea oprire: Turneul Campionilor

Djokovic se va pregăti acum pentru Turneul Campionilor, care va avea loc în această lună în oraşul italian Torino cu participarea celor mai buni opt jucători ai lumii.

Dimitrov, locul 17 mondial, a jucat a doua sa finală la un turneu Masters 1000. Bulgarul nu a mai câştigat niciun titlu de la Turneul Campionilor din 2017, performanţă ce l-a propulsat pentru scurt timp pe poziţia a treia în ierarhia internaţională.

Djokovic este deţinătorul recordului de trofee de Grand Slam, de 24 de titluri, din care 10 sunt cucerite la Australian Open.

Novak Djokovic a câştigat la Paris al şaselea său turneu în acest sezon, egalându-l pe Carlos Alcaraz. Cei doi sunt urmaţi de Daniil Medvedev (5) şi Jannik Sinner (4), notează L'Equipe.

Djokovic a cucerit 97 de titluri la simplu în cariera sa, fiind la 6 lungimi de Roger Federer (103) şi la 12 de Jimmy Connors (109). Cu cele 40 de titluri în turneele Masters 1.000, el îi devansează pe Rafael Nadal (36) şi Roger Federer (28).

Turneul ATP Masters 1.000 de la Paris-Bercy a fost dotat cu premii totale de 5.779.335 de euro, scrie Agerpres.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience