Noul trend care cucereşte lumea. De ce oamenii pun unt în cafea dimineaţa

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Noul trend care cucereşte lumea. De ce oamenii pun unt în cafea dimineaţa / Foto: Pexels.com
Noul trend care cucereşte lumea. De ce oamenii pun unt în cafea dimineaţa / Foto: Pexels.com

Cafeaua Bulletproof, asa cum a denumit-o Asprey, este o cafea cremoasa prevazuta pentru a inlocui o masa principala a zilei.

Secretul acestei bauturi celebre consta in concentratia mare de grasimi, care prelungeste timpul de digestie a cofeinei, rezultatul fiind un plus de energie pe toata durata zilei.

O ceașcă standard de cafea (237 ml) cu 2 linguri de ulei de cocos și unt nesărat conține:

Calorii: 445;
Carbohidrați: 0 grame;
Grăsime totală: 50 de grame;
Proteine: 0 grame;
Fibre: 0 grame;
Sodiu: 9% din doza zilnică recomandată;
Vitamina A: 20% din doza zilnică recomandată.

Deși unele studii au legat grăsimile saturate de o creștere a factorilor de risc pentru boli de inimă, cum ar fi colesterolul LDL ridicat, cercetările sugerează că grăsimile saturate nu duc direct la boli de inimă.

Cu toate acestea, cantitatea de grăsimi saturate din cafeaua cu unt este excesiv de mare pentru o singură porție. Cercetările arată că înlocuirea unora dintre grăsimile saturate din dietă cu grăsimi polinesaturate poate reduce riscul de boli de inimă. Alimentele bogate în grăsimi polinesaturate sunt nucile, semințele și pește precum somonul, macroul, heringul sau tonul.

Pe lângă conținutul său ridicat de grăsimi, cafeaua cu unt conține și alți nutrienți importanți, și anume vitamina A. Vitamina A este o vitamină solubilă în grăsimi care este necesară pentru sănătatea pielii, funcția imunitară și sănătatea ochilor.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel